Giyilebilir teknoloji ürünü Flying Fingers’i incelemeye devam ediyorum. Kutu içeriği ve tasarımına baktığımız zaman sade ve kolay kullanıma uygun tasarlandığını görüyoruz. Kutu yüzeyi cilt bezi uygulaması ile hafif bir doku hissi yaratıyor. Sanki kumaş bir yüzeye dokunuyor gibi bir hava verilmiş.
Kutuyu elimize aldığımız zaman hafif bir doku ile hoş bir hissiyat uyandırıyor. Cilt bezi uygulamasındaki amaç aslında ürün ile aynı hissiyatı verebilmek için düşünülmüş. Bu uygulama sayesinde kısa süreli sıvı teması veya kirlenmeye karşı kolay temizlenebilir olması düşünülmüş.
Kutuyu açtığımız zaman el mankeni üzerine giydirilmiş Flying Fingers, 2 adet USB alıcı (bir tanesinde 8GB micro SD kart takılı), USB bağlantı kablosu ve kullanım kılavuzu çıkıyor.
Flying Fingers’ı el mankeninden üzerindeki cırt cırtları açarak, çıkartıyoruz. İlk defa bu el mankeni üzerinde Flying Fingers’ı görenler eline nasıl oturacak diye düşünedursun… Biz el mankeninden çıkartıp, kendi elimize takalım 🙂
El mankeni aslında nasıl elimize giyildiğini göstermek için kullanılmış. Bu düşünce ile Flying Fingers’a bir artı puan daha yazabiliriz. El mankeni olmadan kutudan çıksaydı sanırım, nasıl takılması gerektiğini düşünüyor olabilirdik 🙂
El mankeninden çıkarttığımız Flying Fingers ürünümüzü elimize cırt cırtlar sayesinde bağlıyoruz. Çok fazla sıkmanıza gerek yok. Basit ve rahat bir şekilde elinize giyilebiliyor.
Üzerinde bulunan bir algılayıcı dikkatinizi çekecektir. Bu algılayıcı Gyroscope teknolojisi sayesinde herhangi bir yüzeye temas olmadan farenin kontrolünü el hareketleri ile yapmamızı sağlıyor.
Elimizin üzerindeki algılayıcı üzerinde küçük bir USB girişi bulunuyor. Mikro USB girişi ile kutudan çıkan USB kablosunu kullanarak bilgisayara bağlayabiliyoruz. Bilgisayar bağlantısı sadece şarj etmek için kullanılıyor.
Flying Fingers’i ilk kullanımda 10 dakika kadar şarj etmemiz gerekli. Bu şarj süresinden sonra tam 8 saat boyunca Flying Fingers’ı kullanabilirsiniz.
Pil derdi yok! Evet, sadece 10 dakikalık şarj ile toplamda 8 saate kadar Flying Fingers’ı kullanabiliyoruz. Bu sayede pil derdimiz tamamen ortadan kalmış oluyor. Geleneksel kablosuz fareler gibi bir USB alıcısı ile bilgisayar bağlantısı gerçekleşiyor. Bu USB alıcıyı bilgisayara bağladığımız zaman fare olarak donanımı otomatik algılanacaktır.
Kablosuz USB algılayıcının bir diğer özelliği de içerisinden 8GB’lık bir hafıza kartı ile birlikte gelmesi!
Kablosuz alıcımızı USB’ye bağladığımız zaman bilgisayarımıza bir flaş disk takmış oluyoruz. Bu sayede 8GB’a kadar dosya depolama imkanı sağlanmış oluyor.
İçinden 2 adet USB alıcı çıkıyor. İnsanlar neden iki tane çıktığını merak ediyor olabilirler. Normalde bir kablosuz fare aldığınız zaman içinden bir tane USB alıcı çıkar. Eğer kaybederseniz ya da bozulursa ki, genelde bozulur veya kırılabilirler. Maalesef ki ortada kalıyorsunuz. Yeni bir USB alıcı bulma imkanı da yok. Eğer satın almak isterseniz Fare parası kadar bir maliyet de karşınıza çıkabiliyor.
FlyingFingers bu noktada da bize bir avantaj sağlıyor. İkinci USB alıcının kutuya konmasının sebebi kaybolma veya kırılma gibi durumda, ikici alıcıyı kullanabilmek! MK Teknolojiye bu noktada da teşekkür etmemiz gerekiyor.
10 dakika şarj et, 8 saat kullan!
Flying Fingers 10 dakikalık şarj ile tam 8 saat aralıksız kullanım sağlıyor. Algılayıcı üzerindeki hafıza kartı ile birlikte kullanılabiliyor. Ayrıca toplamda 20 metre mesafeye sahip! Bu sayede yatağınızdan akıllı televizyonlarınızı da rahatlıkla kullanabiliyoruz. Birçok kullanıcı sırf bu zevki tatmak için uzun mesafeli kablosuz fare arayışındadır. Flying Fingers burada bizlere bir artı daha sağlıyor. İsterseniz USB alıcı üzerindeki SD kartı sökerek, mesafeyi 25 metreye kadar artırabilirsiniz. Çünkü üzerinde kart olmadığı zaman, daha az enerji harcıyor ve mesafesi artabiliyor.
Özellikle de büyük salonlarda sunum yaparken 20 ile 25 metreye kadar hiçbir sorun yaşamadan Flying Fingers’ı bir pointer şeklinde kullandım.
Geleneksel kablosuz farelerin bir diğer dezavantajı da bir yüzeye ihtiyaç duymalarıdır. Bu yüzden sunum yaparken pointer kullanıyoruz. Yataktayken de birçok kullanıcının yastığı zor olsa da yüzey olarak kullanmaya çalıştığını düşünürsek, hiçbir yüzeye ihtiyaç duymadan kullanılabilen Flying Fingers ürünü bir avantaj daha sağlamış oluyor.
Flying Fingers’ı elinize giydiğiniz zaman üzerindeki sağ ve sol tıklama, scroll up & down tuşarını ve geriye dön komutları verilebilen 5 buton dikkatimiz çekecektir.
Bu butonlardan şüphe etmeyin! Tam 10 milyon tıklama ömürleri bulunuyor. Bu butonlar sayesinde fareyi sol, sağ tıklama ve scrool yapma gibi özelliklerini kullanıyoruz.
Bilgisayar kullanımını özellikle de, Smart TV ve Sunum yapma gibi uzaktan bir yüzeye ihtiyaç duymadan kontrol sağlayabileceğiniz Türk yapımı giyilebilir fare Flying Fingers, Tüm dünyada aynı anda ülkemizde satışa sunuldu.
Eldivene benzeyen tasarımı ve wireless özelliğiyle Flying Fingers sayesinde artık elinizi bir yüzeye ihtiyaç duymadan ve sabit bir zeminde tutmadan fare kullanımı sağlıyor.
Yeni nesil giyilebilir teknoloji olan, Flying Fingers imleci eliniz havadayken kontrol imkanı sağlıyor.
Parmak uçlarındaki butonlar sayesinde de, tıklama işlevlerini rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Butonların konumları ise parmakların zorlanmadan erişebileceği ve kolay alışılacak bir şekilde düşünülmüş.
Oyun meraklıları ve konsol oyuncuları için büyük bir deneyim olacaktır. FPS tarzı oyunlar WOW, LOL, Metin 2 gibi oyun severler için gerçekten de fareye nazaran büyük bir avantaj sağlayabiliyor. Farklı bir deneyim, hoşnut kalacağınızı düşünüyorum.
Diğer bir avantajı da karpel tünel sendromuna karşı önlem alması! Hele ki uzun saatler fare kullananlar için, birçok işlevde ve oyunda Flying Fingers avantaj sağlayabilir.
Gövdesi esnek bir yapıya sahip, aynı zamanda su geçirmez özelliği ile sıvı temasından da korkmanıza gerek yok. Tüm işletim sistemleriyle uyumlu olarak çalışabiliyor. Algılayıcı üzerindeki buton aslında güç düğmesi olarak çalışıyor. Dilerseniz bir kez basarak bilgisayardaki algılayıcısı ile bağlantı sağlayabilirsiniz. İkinci kez bastığınızda ise, pasif hale getiriyorsunuz. Böylelikle kapanabiliyor.
Özel çizimlerde veya ince ayrıntılar için üzerindeki butona basarak pasif hale getirebilir ve geleneksel fareye geçiş yapabilirsiniz. Sunumlarınız veya taşımak istediğiniz özel dosyalar için de yine geleneksel kablosuz farelere göre bir artı sağlayarak, ek bir depolama alanı sunuyor.
Üzerinde 8GB’lık bir hafıza kartı ile birlikte gelmesi Flying Fingers’a bir artı daha katıyor. Flying Fingers’ı birçok teknoloji marketinde deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca Web sayfası üzerinden de ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Flying Fingers 150TL’lik satış fiyatı ile tekno marketlerde yerini aldı. Gidip deneyimlemenizi mutlaka tavsiye ederim. Gördüğüm kadarı ile tek dezavantajı hassasiyet konusunda düşünülebilir. Hale ki tasarımcılar bu ürüne hayranlıkla bakıyordur. Ancak altını çizerek söyleyelim. Eliniz havadayken titrer ve tasarım konusunda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
El bir yüzeye temas etmediği için titreşimleriniz fare imlecine de yansıyacaktır. Yine de MK Teknoloji tasarımcıları unutmamış. Bir sonraki modellerinde de tasarımcılara hitap eden, titreşim algılayıcı özellikli daha yüksek hassasiyete sahip bir modeli piyasaya sürmek için hazırlanıyor. Kısaca tasarımcı arkadaşlar da unutulmadı… Çok yakında yeni model piyasaya sürülecek!
Bir diğer değinmek istediğim konu ise, ilk kullanımda size biraz yabancı gelebilmesi. Hele ki kullanımı zor gibi gelebilir. Bu noktada fare hareket hızını bilgisayarınızdan yavaşlatarak kendinize göre ayarlamak gerektiğinin altını çizmek lazım!
Çünkü geleneksel fare veya Touchpad yüzeyi kısıtlıdır. Genelde de kısa mesafe yüzeyde uzun yol alması için fare hareketini hızlı olarak ayarlarız. Flying Fingers ile eliniz havada olduğu ve el hareketleri ile kontrol ettiğiniz için bir anda fare imleci sağdan sola gidebiliyor. Bu sebeple kullanmaya başlamadan önce veya ilk kullanımda fare hareket hızını…
Denetim Masası > Fare > İşaretçi Seçenekleri
Ayarlarına gelerek, “İşaretçinin Hızını Seçin” bölümünden hızı düşürmek gerekebiliyor.
Flying Fingers üzerindeki ışıklardan da bahsedelim!
Her tıklamada algılayıcısı üzerine mavi renkli bir ışık yanıyor. Aynı zamanda ilk kullanımda algılayıcı ile bağlantı kurması için butona birkaç saniye basılı tuttuğunuzda yine mavi renkli ışık yanıyor. Bu ışık sarıya döndüğü zaman Flying Fingers’ı şarj etmeniz gerektiğini belirtiyor. Sarı ışık ile çok kısa bir süre kullanabilirsiniz. Aslında birkaç saniye içinde şarja takmanızı öneririm. Sarı bir trafik ışığı gibi “bak kapanıyorum” şeklinde uyarı mesajı veriyor. Kırmızı ışık ise şarjın tamamen bittiğini gösteren bir uyarı… Kırmızı ve sarı ışıkta cihazı 10 dakika kadar şarj etmeniz gerekiyor.
Eğer SD kart takılı ana anahtarı kaybederseniz ya da kırılırsa, ikinci yedek anahtarı (USB alıcıyı) bilgisayara bağlayarak sağ ve sol tıklama butonlarına aynı anda 10 saniye kadar basmanız gerekiyor. Bu sayede ikinci anahtarımız master konumuna alınıyor ve eldiven ile eşleşiyor.
Flying Fingers toplamda 2 seri ve 5 versiyonlu, 5 renkten oluşan bir proje! Tüm dünyada ve ülkemizde 150TL KDV dahil bir satış fiyatı ile sunuluyor. Flying Fingers hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz
FlyingFingers.co adresine bakabilirsiniz…
Klavye ile yazarken engel oluyor mu ?
Üzerindeki açma / kapama tuşuna bir kez basarsanız sıkıntı olmayacaktır.
Meraba, Windows cihazlarda sanırım sorunsuz çalışıyor. Mac cihazlarında deneme şansınız oldu mu?
Cihaz bütün işletim sistemlerinde sorunsuz çalışmaktadır. Ayrıca cep telefonlarına otg kablosu ile bağladığınızda imleç ile kullanabiliyosunuz. Ayrıca tablet akıllı tv ve akıllı tahtalarda Flying Fingers ‘ı kullanabildik.