Yeni işe başlayınca beni, ilk karşılayan sürpriz Macbook Air oldu. Öylece baka kalmıştım. Hatta bir ara “Windows yok muydu?” diye sorduğumu hatırlıyorum.
Şirket politikası herkes Mac kullanacak 🙂
Espiri bir yana ilk defa olmasa da, uzun süreli kullanımı dikkate alırsak bir Mac bilgisayara sahip olmuştum.
Bilirsiniz, Apple’ı her ortamda takdir etmişimdir. Birkaç defa da kurcalamışlığım var elbette… Ancak ilk defa bir MAC bilgisayarım olduğunu söyleyebilirim.
[kirmizi]Macbook Air modeli cihazım 2,2 GHz Core i7 işlemci, 256GB SSD, 8 GB Ram ve Intel HD 6000 ekran kartı özelliklerinde…[/kirmizi]
Cihazın ilk olarak şarj adaptörü dikkatimi çekti. Küçük, hafif bir adaptör ayrıca bir uzatma kablosu var. Uç kısımı sökülüyor ve uzatma kablosu takılarak boyu uzatılabiliyor. Hatta adaptör üzerinde iki tane tırnak konularak, kablo derdini de ortadan kaldıran bir çözüm sunulmuş.
Verdiğiniz parayı hak eden bir kalitesi var. Hem kablosu, hem adaptörü hem bilgisayarı… Hem de tüketiciye çözüm sunmaları!
Yalnız kabloyu öylece adaptörün üzerine sıkıca sarmak pek mantıklı değil. İnternet’i açıp biraz bakındığımda herkes şarj adaptörünün üzerine kabloyu sardıklarında ortaya çıkan hasardan şikayetçi olmuş. Kabloyu, dip kısımdan gerdire gerdire sarmak gibi bir hata yapıyoruz. Dünyanın en kaliteli kablosunu da kullansanız, birleşim yerlerinden kabloyu kırdığınız için bu tarz hasarlar oluşabilir.
Kabloyu adaptör üzerindeki tırnaklar vasıtası ile toplarken, kablonun adaptöre giriş bölümünde hasarlar oluşuyor ve bir süre sonra bu bölümden kopuyor. Aynı şekilde mıknatıslı dizüstü girişi kısmında da benzer hasarlar görülüyor.
Kablolar her zaman sorun olmuştur. Ancak çözümü de var!
Kabloyu resimde görebileceğiniz gibi sararsanız bu sorunun üstesinden geleceğine eminim. İlk olarak dikkat ettiğim nokta bu oldu. Sonuçta o kadar sene elektrik okuduk, işe yarıyor 🙂
Kabloyu adaptör üzerine sarmadan önce resimde gösterdiğim gibi biraz boşluk bırakıp, kırılmasını engellerseniz bu sorun kolay kolay ortaya çıkmayacaktır. Adamlar bunu da düşünerek dip kısımda kablonun üzerine kırılmayı engellemek için ek bir plastik kaplama da yapmış. Ancak yetmeyecektir.
Diğer bir dikkat edilmesi gereken nokta da uç kısmı! Bu kısımın üzerinde bir plastik var. Bu plastik sayesinde kablonun sökülmesi de engellenmiş. Genelde kabloları sardıktan sonra açılmaması için sarımın üzerine sıkıştırırız. Bu noktada da kabloyu zorlamış oluruz. Apple bunu dahi düşünüp, küçük bir tutma plastiği koyarak sorunun üstesinden gelmiş.
Elbette ki bu plastiği kullanarak kabloyu sardığımız kısımların üstüne oturtabiliriz. Ancak uç kısımda da hasar oluşmaması için yine biraz boşluk bırakmanızı öneririm. Ayrıca unutmamak gerek, nasıl sararsanız sarın, kablo kıvrılmaya başladığı zaman zarar vermiş olursunuz.
Bakalım Macbook Air ile daha ne yazılar yazacağım?
Öyle bir sorunda adaptör ücretsiz değişiliyor, bilginiz olsun. (Hala garanti kapsamı içindeyse)
Evet benim adaptörümü de değiştirdiler. Ne yaparsanız yapın iPhone şarj kablolarında olduğu gibi dış kap çürüyor ve parçalanmaya başlıyor. Garanti kapsamında yeni bir adaptör ile değişim yaptılar.
Apple’ın en sevdiğim yanı müşteriye değer veriliyor olması. Macbook için konuşmayacağım ama IPhone 5C telefonumu bir güzel kırdım ve yüzsüz gibi servise gönderdim. Garantiden değiştirip yenisini gönderdiler. İşte bu harika değil de ne? Ayrıca bu şarj aleti konusunda aydınlattığın için çok teşekkürler. İki senedir Macbook kullanıcısıyım bu şarj aletinin üzerindeki kulaklar ne işe yarıyor diye merak ediyordum. Ben yine eski usül üzerine doluyordum. Bir de fark ettim ki her yerde uzatmalı kablosuyla birlikte kullanmışım ben bunu. Çok uzun bir kablo diye şikayet ediyordum. Beni baya bi’ dertten kurtardın diyebilirim.
1 hafta önce adaptörüm kaybedenler tarafına yol alınca orjinal adaptör aramaya koyuldum o da ne 270 TL… Ben de ikamesine yöneldim kullanıcı yorumlarını baz alarak 🙂 gittigidiyor.com’da bu anlamda güzel ürünler var. Şimdilik üründen memnunum 🙂
Ürünün marka ve modelini yazar mısınız rica etsem ?