2006 yılında Facebook’un kurulmasıyla birlikte tüm dünyada sosyal paylaşım sitesi çılgınlığı başladı. Facebook, Twitter, Instagram ve Linkedin gibi sosyal paylaşım siteleri giderek popülerleşti. Bu sitelerin çoğu aktif kullanıcı sayısında milyonları yakaladı. Her yıl 170 milyon yeni üyeye kavuşan Facebook, kullanıcı sayısını 1 milyar 200 milyonun üzerine çıkarttı. Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi açık ara Facebook’tur. Bu kadar çok kullanıcının bulunduğu ortamda elbette hesabını silip, ayrılmak isteyenler olacaktır. Gizlilik, güvenlik ve diğer sebeplerle hesabını silmek isteyen kullanıcıların sayısı oldukça fazladır. Sosyal paylaşım sitelerinden hesap silme işlemi kolay olsa da çoğu kullanıcı bu işlemde zorlanmaktadır.
Bu makalede en popüler iki sosyal paylaşım sitesi için hesap silme işleminin nasıl yapıldığını anlatacağım. İlk olarak en büyük sosyal paylaşım sitesinden başlayalım.
Facebook Hesap Silme
Facebook kullanıcıları hesaplarını açarken hiç zorlanmasalar da sıra Facebook hesap silme işlemine geldiğinde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu işlem oldukça basittir. İlk olarak İnternet bağlantısı olan herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan Facebook’a bağlanın. Ardından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın. Ardından yardım sayfasına girin ve “Hesabımı kalıcı olarak nasıl silerim?” aramasını yapın. Çıkan ilk sonuçta hesabınızı nasıl sileceğinizi anlatan bir makale ve makalede de hesap silme linki var. Bu link sayesinde Facebook hesabınızı kolayca silebilirsiniz.
Hesabınız, silme işlemini başlattığınız gün dondurulur. Fikrinizi değiştirme ihtimaline karşı, hesabınız 14 gün boyunca bekletilir. 14. günün sonunda hesabını kalıcı olarak silinir. Kalıcı olarak silinen hesapların kurtarılması mümkün değildir. Bir süre ortadan kaybolmak istiyorsanız hesap silme yerine hesap dondurma işlemini yapabilirsiniz.
Twitter Hesap Silme
Twitter hesabı Facebook hesabından daha kolay siliniyor. Twitter hesabını silmek için yapmanız gerekenler şu şekildedir:
- Mobil olmayan bir cihazdan Twitter.com’a bağlanın.
- Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapın.
- Ayarlar sayfasına girin.
- Ayarlar sayfasının en altında bulunan “Hesabımı devre dışı bırak” bağlantısına tıklayın.
- Silme işlemini onaylayın.
Yukarıdaki listeyi adım adım uygularsanız Twitter hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Hesap silme işlemini başlattığınızda hesabını 30 gün boyunca yayından kaldırılır. İşlemden vazgeçerseniz kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız yeterlidir. 30. günün sonunda hesabınız kalıcı olarak silinir. Kalıcı olarak silinen hesabın kurtarılması mümkün değildir.
Sosyal paylaşım sitelerinin sayısı oldukça fazla, yukarıda en popüler iki sosyal paylaşım sitesinde hesap silme işleminin nasıl yapıldığını anlattık. Instagram, Badoo, Linkedin ve benzeri sosyal paylaşım siteleri için hesap silme işlemini merak ediyorsanız Hesap Silme İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede sosyal paylaşım sitelerinde bulunan hesapların nasıl silindiği anlatılıyor. İşlemi kolaylaştırmak için hesap silme linklerini paylaşmışlar. Ayrıca “Hesap kaç günde kalıcı olarak silinir?”, “Silinen hesabı kurtarmak mümkün mü?” gibi soruların da cevabını veriyorlar. Destek ve İletişim sayfası aracılığıyla, makalelerle hesaplarını silemeyen kullanıcılara e-posta ile destek sağlıyorlar.
Evet faydalı bir yazı olmuş. Son zamanların popüler ağı Snapchatte hesap silinemiyor ve aslında siliniyormuş gibi görünen veriler kaydoluyor..
Elif Kübra Genç
stylehijabblog.com
Açıkçası benim için de çok faydalı bir yazı oldu. Uzun zamandır silemediğim ya da unutup gittiğim instagram hesabım, en sonunda büyük bir sevinçle tarihin tozlu sayfasında yerini buldu. Teşekkürler teakolik 😉
Güzel bir yazı olmuş ama boşuna uğraşmışsınız.