Plesk Kullanımı

Merhaba arkadaşlar aslan arkadaşımızın isteği üzerine Plesk kullanımı hakkında sizlere bilgi vereceğim. InternetSahibi.Net sponsorumun desteği ile elimde şuan mevcut olarak elimde şuan Plesk 8.2.1 versiyonu mevcut. Bu versiyon üzerinden sizlere destek vermeye çalışacağım.

Aşağıdaki resimde plesk’ten bir görüntü aldım. Özellikler bu bölümde sizlere tek tek anlatmaya çalışacağım.

plesk-gorunum.jpg

REPORT SEKMESİ :

Bu bölümde Bandwidth Usage History, Bandwidth Usage ve WebAlizer Preferences özellikleri mevcut.

Bandwidth Usage History ;

Bu sekmede ise Bandwidth kullanımınızı aylık olarak görebilmektesiniz. Son 3 ay yada son 6 ay istediğiniz gibi ayarlayabilir ve bu istatistikler sayesinde Web sitenizin Bandwidth kullanımını kontrol edebilmektesiniz.

Ufak kutuyu işaretleyip Ay olarak 1,2,3,4,5,6 gibi değerler girerek istatistiklerinizi tutmayı sağlayabilmektesiniz.

Bandwidth Usage ;

Bu sekmede ise web sitenizin aylık olarak ayrıntılı POP, HTTP, FTP gibi bandwidth istatistiklerini görebilmektesiniz.

WebAlizer Preferences ;

Bu sekmemizde ise Web istatistiklerinizin ayarlarını yapabilmektesiniz. Webalizer sitenize gelen bağlantıların istatistiklerini tutar genelde http://www.teakolik.com/webstat yada http://www.teakolik.com /stats gibi adresinize girdiğinizde internet sitenize gelen kişilerin hangi bağlantılardan geldikleri yada hangi sayfaları izledikleri gibi istatistikler tutulur.

Eğer host firmanız Webalizer desteği sağlıyorsa sizin statlarınızı takip etmenizi buradan ayarlayabilmenizi sağlar. isterseniz Direk girişleri istersenizde Referans girişlerini seçerek WebAlizer statlarını görebilmektesiniz.

DOMAIN ALIAS ;

Bu sekmede ise birden fazla domaininizi domain aliases oluşturarak birbirlerine yönlendirme yapabilmektesiniz. Örnek veriyorum.

teakolik.com
teakolik.net
teakolik.org

diye 3 tane doaminimiz olduğunu var sayalım. İstersek 3 domaini ayrı ayrı FTP lere bağlayacağımıza tek bir FTP de 3 domaini 1 domaine yönlendirerek yada bir FTP hesabına 3 domain için ayrı klasörlere yönlendirme yapabilmektesiniz. Benim pleskte Alias oluşturma yetkim olmadığı için bunu size gösteremiyorum. Zaten elimde 3 tane domain de yok 🙂 Tek orjinal adres TEAkolik.Com 🙂

LIMITS ;

Bu sekmede Plesk kontrol panelimizdeki sınırlarımızı görebilmekteyiz. Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi tüm limitlerimizi görebilmekteyiz.

limits.jpg

DOMAIN ADMINISTRATOR ;

Bu sekmede ise domain bilgilerimizi görebilmekteyiz. Account bilgileri arasında Kontrol panelimizin şifresini değiştirebilir, www ön ekini iptal edebilir ( www.teakolik.com yada teakolik.com gibi ) Plesk themasını yani skinimizi değiştirebiliriz ve diğer domain yetkilerinizi görebilmektesiniz. Aşağıdaki resimde de görebilirsiniz.

domainadmin.jpg

devamını daha sonra sizlerle paylaşacağım bu gecelik bu kadar

Plesk kullanımı -2 yazısını yazar yazmaz buraya link vereceğim.

“Plesk Kullanımı” üzerine 3 yorum

  1. ooo amma detaylı gitmişin tea, teşekkür ederim. lakin 2 kısmı dört gözle beklemekteyim malum loglar kısmı da önemli… sağol tekrardan

    Yanıtla
  2. benim bir sorunum var.ben webhostingi yabancı bir firmadan aldım.ismi nethat.com.
    ama pleskimi myplesk.com dan aldım ve şimdi hostingim ayrı yerde pleskim ayrı yerde.Hicbirsey yapamıyorum.hostingi pleskemi alacaz yoksa pleskteki dns leri hosting aldıgım yeremi kaydıracam ne yapacagımı bilemedim.

    Yanıtla

Yorum yapın