Güvenli ticaret denince akla Paym.es gelecek. Özellikle de sosyal medya üzerinden yapılan satışlar için paym.es adresi bir arkadaşınızla sohbet eder gibi online satış veya alış-veriş yapabilmenize olanak sağlıyor.
Günümüzde elektronik ticaret kolay kullanım ve hızlı müşteri etkileşimi sağlaması nedeniyle çoğunlukla sosyal medya üzerinden yürütülüyor. Ancak bu sosyal ağlarda güvenli ödeme ve e-ticaret fonksiyonları pek de tatminkar sağlanmıyor. Pazar yerleri de karmaşık yapıları, kötü kullanıcı deneyimleri ve yüksek komisyon oranları nedeniyle pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmiyor.
Kayıt sayfasını gördükten sonra pazar yerlerini terk eden kullanıcı oranı Avrupa’da %75 seviyesindeyken Türkiye’de bu oran %95’lere çıkıyor.
16 Ağustos’ta ünlü moda bloggerı Tuğba Tunçkaya’nın ev sahipliğinde lansmanı yapılan Paym.es, tüm kullanıcılarına anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden, online alış-satışın en güvenli ve pratik halini sağlıyor. Üstelik mecra bağımsızlığı ile de Instagram, Facebook, Etsy ve Letgo gibi sosyal ağlar üzerinden ürün satışı yapma imkanı sunuyor.
Pazar Yeri Deneyimini Chatbot’lara Taşıyor
Alıcı ile satıcı arasında güvenli bir ödeme köprüsü kuran Paym.es, satıcı ürünü düzgün ve söz verdiği gibi teslim etmeden, satıcıya asla herhangi bir ödeme yapmıyor. Üyeliğin ve ürün listelemenin ücretsiz olduğu Paym.es, gerçekleşen her satış için yalızca yüzde 6 komisyon alıyor.
Kargo, müşteri soru ve şikayetlerinin cevaplaması ve çözümlenmesi işlemleri ise satıcı tarafından gerçekleştiriliyor.
Pazar yeri deneyimini chatbot’lara taşıyan Paym.es’in ödeme altyapısı için Stripe ve PayU ile anlaşması bulunuyor. Şu an halihazırda 2000 kullanıcıya sahip Paym.es, e-ticareti daha kolay, güvenilir ve etkileşimi yüksek bir alana taşıma hedefiyle çalışmalarına hızla devam ediyor.
Mayıs 2017’de Şehlem Akbulut, Hasan Jabbarov ve Sabrican Zaim tarafından kurulan Paym.es, StartersHub’ın yürüttüğü StartersHub XO girişim geliştirme programına seçilerek, çekirdek yatırım aldı. Startup Chile’nin S Factory programında yer alan başarılı girişim, Seedstars Istanbul’u kazandı. $1M’lık ödül için İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 20 girişim arasında Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. Ayrıca İhracatçılar Meclisi ve Türkiye Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı tarafından 2017 yılında desteklenecek girişimler arasında da bulunuyor.
Paym.es, Türkiye’den sonra Rusya, İspanya, İran ve Şili gibi sosyal medya üzerinde e-ticaretin yaygın olduğu pazarlara açılmayı hedefliyor.