Merhaba arkadaşlar Şirket içi mesajlaşma Ücretsiz Wildfire kurulumu -1 makalemin devamı olarak sizlere bu gece Wildfire programının SERVER AYARLARI bölümünden bahsedeceğim. Geldik ayarlara önceki makalemde en son olarak admin girişini yapmıştık. Admin olarak sisteme girdikte sonra tüm ayarlar karşımıza geliyor. Öncelikle sizlere kendime özel birkaç ayar yaptım onlardan bahsedeyim.
SERVER MANAGER:
Bu bölümde
Server information :
Sekmesinde server durumunu göstermektedir. Server’imizin aktif olma süresini, serverde programın java konsolunun ne kadar ram harcadığını ve port bilgilerini görebilmekteyiz. Aşağıdaki resimde de görebilirsiniz.
Bunun dışında bu menü altında laglar, E-mail ayarları ve diğer bölümlerin ayarlarını kendinize göre yapabilmektesiniz.
Sistem özellikleri, dil ve tarih ayarları, Database ve log ayarlarını görebilmekteyiz.
SERVER SETTINGS :
Profile settings kısmında herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok. Fakat Active Directory sisteminizde kurulu ise o zaman bu bölümde Active directory LDAP ayarlarını yapabilmektesiniz.
Şimdi diğer bir bölüm olan Server to server ayarına gelelim. Bu kısımdaki ayarlamalar dan Service Enabled kısmındaki seçenek aslında sisteminizi uzak bir server ile bağlamak için kullanılıyor. Bu sayede eğerki uzak bir server ile bağlantı kurmak isterseniz bu ayarı Enable etmeniz gerekiyor. Biz sadece tek bir şirket için sistem kuruyoruz. Bunun için Disable olarak bırakıyorum.
Idle Connections Settings kısmında kullanıcıların time out dediğimiz süreyi ayarlayabilmekteyiz. Standart 10 dakika ben değiştirmiyorum.
Allowed to Connect kısmındaki Anyone seçeneğini seçerseniz herkes bağlanabilir. Eğer ki şirket içerisinde sadece belirli kişilere bağlantı izni verecekseniz bir White List oluşturarak sadece o kullanıcıların bağlanmasını sağlayabilmektesiniz.
Mesela iki şirketimiz olsaydı ve iki şirketi tek bir serverde bağlamak ve iki şirket çalışanlarını birleştirmek isterseniz. O zaman Domain ve port bölümlerini birleştirerek sisteminize başka bir serveri internet üzerinden aktif edebilirsiniz.
Ayrıca hemen altındaki Blok Servers kısmınada server ipsi yada domain ismi ekleyerek sisteminize bağlanmasını bloke edebilirsiniz.
Connection Manager :
Bu bölümü ben Disabled olarak bıraktım. Eğer ki aktif ederseniz Client trafiğini yönetebilmektesiniz. Servere bağlanan tüm Clientleri yönetici olarak yönlendirebilmektesiniz. Aktif ettiğinizde Client manager ayarlarını yapmak zorundasınız. Ama ben bu kısmı tam bilmiyorum. Bilmediğim içinde girmiyorum arkadaşlar 🙂
HTTP Bind Settings :
Bu bölümde port ayarlarını görmektesiniz. Kişisel olarak portları değiştirebilirsiniz . Script Syntax kısmında ise Clientlere limitler ekleyebilmektesiniz. Bu bölümü Disable olarak bırakıyorum.
Manage Updates :
Bu kısımda da programın güncelleme ayarlarını görebilmekteyiz. Service Enabled bölümü Enable olarak kalırsa güncellemeleri otomatik olarak çekebilmektedir. Admin Notifications kısmınıda Enable olarak ayarlarsanız size güncellemeleri not olarak belirtecektir. Connection metod ise bağlantı şekli internete nasıl bağlanıyorsanız onu ayarlayın. Eğer bir proxy ile internete çıkıyorsanız bu bölüme proksi ayarlarınızı girerek sistemin internete çıkışını ayarlamış oluyoruz.
Registration & Login :
Inband Account Registration :
Aslında en önemli bölümlerinden birisi diyebilirim. Bu bölümde aşağıdaki resimde de ayarlamaları görebilmektesiniz . Bu bölümde eğer ki Enabled ayarlarsanız kullanıcılar sisteme kayıt yaptırabilir. Fakat ben bunu disable olarak ayarlıyorum. Benden başka hiçkimse kayıt yaptıramasın. Zaten herkese bir hesap açacağım ve kimse yeni birhesap açamayacak ne o sonra zırt pırt hesap açsınlar hesap kapatsınlar.. 🙂
Change Password :
Bu bölümde eğer ki kullanıcıların şifrelerini değiştirmelerini isterseniz enable yapabilirsiniz. Disable yaptığınızda kullanıcılar sizin verdiğiniz şifreyi değiştiremezler. Herkesin şifresi kendine özeldir diyorum ben Enable yaptım..
Anonymous login :
İsimsiz hesapların login olmasını yada sistemde kaydı olmayanların sisteme giriş yapmasını ister misiniz bilmem ama ben istemiyorum. Benden habersizde kimse sisteme dahil olmasın diyorum ve Disable olarak bırakıyorum.
Restirict login :
Bu bölüme belirli ip adresleri vererek sadece bu ip adreslerin sisteme login olmalarını sağlayabilirsiniz. Mesela şirket içerisindeki ip leriniz
10.0.0.2 den başlayıp 10.0.0.254 e kadar gidiyorsa buraya ipleri tek tek yazarak istediğiniz kişilerin sisteme girmesine izin verebilirsiniz.
Evet arkadaşlar bugünlük bu kadar gelecek makalem Şirket içi mesajlaşma Ücretsiz -3 de devamından bahsedeceğim.
çok açıklayıcı ve güzel olmuş sormak istedigim güvenlik riski arz ediyomu ve makalenin 3 bölümünü yayınlamayı düşünüyomusunuz teşekkür ederim.
pandionla beraber bu programı nasıl kullanıcaz? yeni kullanıcı oluşturma ve pandion hesabı ile ilişklendirme nasıl olucak bilgi verirseniz sevinirim hayırlı günler dilerim.
vakit bulur bulmaz yayınlayacağım.
8 senede vakit bulamadınız mı :)))
sen 8 sene yazmışsın gene iyi güncel tarih 09.09.2021 adam mesleği bırakmış site ama hala açık enteresan 😀