Birkaç Yıl Öncesi Blog Dünyası

Bundan 15 yıl öncesinde, blog nedir? Şeklinde bir soru sorsanız, belki sokaktan geçen yüzlerce genç bu soruya “Anlamadım?” şeklinde cevap verirdi. 

Birkaç yıl geriye gittiğimizde ise internet dünyası ile birazcık ilgili olanların birkaç kelime cevap verebildiğini görürdük. Şimdilerde ise blog dünyası kendini kanıtlamış, en azından İnternet dünyasında, sosyal medyada bizde varız! Şeklinde kendilerini savunur hale geldiklerini görüyoruz.

Dünya genelinde Bloglara göz atarsak, 2003 yılına kadar pek bilinmiyordu. 2003 yılında o kadar popüler bir hale geldi ki Google firması Blogger.com’u  satın aldı ve araç çubuğuna “Blog This” butonu ekledi.

Hatta birçok kişi “Blog” kelimesini Google Araç Çubuğu (bu yazıyı blogla butonu vardı üzerinde) sayesinde öğrendiğine şahit olduk.

Şimdiki Blog Dünyası

Bloglar, birkaç yıl önce değerli bir platform haline geldiler. Buna ilk ve en büyük örnek olarak “Microsoft bloglar için Windows Live Spaces ismindeki blog sistemini kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmaya başlaması” verilebilir.

Şimdilerde ise bu platform WordPress.com adresine taşınmış durumda. WordPress.com platformu ise dünyanın en gelişmiş ücretsiz blog hizmeti veren bir platformdur.

“Bugün, birçok marka ve birçok ajans blogger’lar ile iletişim halinde. Onlar, Sosyal Medya’nın bir parçası olarak görülüyor.”   

Hızla büyüyen blog yazmak kavramı, bir akım haline geldi. Microsoft, Yahoo ve Google gibi birçok büyük firmanın ilgisini çekebilecek kadar büyük bir kültür oldu.

Şimdilerde ise blog kelimesini duyduğumuzda aklımıza WordPress platformu ve ücretsiz WordPress.com blog hizmeti ile Blogger.com hizmetleri akla gelmektedir.

Unutmadan belirtmek isterim. WordPress blog platformu (WordPress.org) ile WordPress.com ücretsiz blog servisi birbirinden bağımsız platformlardır.

Genelde birçok kişi iki platformu da aynı zannediyor, bazıları ise bu platformları birbirine karıştırıyor. 

“Eğer bir blogger olacaksanız öncelikle WordPress blog platformu WordPress.org ile ücretsiz blog hizmeti veren WordPress.com’u iyice öğrenmeniz, en azından birbirlerinden farklı platformlar olduğunu bilmeniz gerekiyor!”

Yorum yapın