Windows 7 RC; Samsung X360 İnceleme

samsung-x360 Merhaba arkadaşlar ;  Bugün sizlere Samsung X360′dan bahsedeceğim.  Biliyorsunuz son birkaç gündür Web Güvenliği Eğitiminden dolayı arayı biraz açtım ama  tekrar netbook ve dizüstüleri incelemeye devam ediyorum.  Zerafetin performansla birleştiği nokta.  Samsung X360

Neden mi zerafet dedim ?

İnceliği, tasarımı, kullanım kolaylığı ve hafifliğiyle gönlümü alan bu 13,3 inch lik alete en güzel hitap şeklininin bu olacağını düşündüm.  Alet 8-9 inch miniler gibi ufak değil ve büyük dizüstülerimiz gibi de değil. Arada farklı bir tasarım 13,3 inch. Bazıları için mini netbooklar çok ufak gelsede bazılarına 15-17 inch lik aletler ağır ve kocaman geliyorsada Samsung X360  biz kullanıcılara farklı bir alternatif olarak sunulmakta.

Aleti ilk gördüğümde inceliği ile dikkatimi çekti.  Elime aldığımda hafifliğine hayran kaldım sonra kendi kendime acaba performansı nasıl ? Sorusunu sormaya başladım.  Hemen Windows 7 RC Türkçe’yi kurdum ve test ettim.  48 dakikada kurulan Windows 7 RC  donanımlardan sadece parmak izi sensörünü hatalı olarak gösterdi.  Donanımı sağ tıklayıp güncelle dediğimde ise internetten sürücüsünü buldu ve yükledi.

Tam anlamıyla Windows 7’ye hazır olduğunu gösteren Samsung X360′ ı test etmek için Web güvenliği konferansına götürdüm.  25 arkadaş vardı dinleyici ve bizede bir SERVER makina lazımdı. küçük bir network kurarak Samsung X360 ‘ı ana makina olarak denedim.

donanim-samsung-x360-fingerX360 ‘ın üzerine VM Ware ile 2003 SQL Server’i kurup 25 kişiye internet paylaşımı sağladım.  Sonrada arkadaşlara bir SQL injection taraması gerçekleştirmeleri için programlarına start vermelerini istedik.  25 kişi VM Ware ile Web Serveri haline getirdiğimiz Win 7 yüklü X360’a saldırı gerçekleştirdiler.  25 dakika süren saldırı esnasında işlemci ve ram kontrolüne geçtim.  2,5 GB Ram ve %80 Cpu kullanan Samsung X360 bizi yarı yolda bırakmadı. Gerçi her ihtimale karşın yedek bir server vardı ama Samsung X360 herşeyin üstesinden gelerek beni şaşırttı.

Tahminlerimde yanılmamıştım fakat kilitlenebileceğini düşünüyordum. Sağolsun X360 hiçbir sıkıntı çıkartmadan sistemin kararlı olarak çalışmasını sağladı.

Aleti 3-4 gündür yanımdan hiç ayırmıyorum.  Dikkatimi çeken özelliklerinden bir taneside klavyesi.  Klavye tuşları arasındaki mesafe uzatılarak kolay bir kullanım sağlanılmış.  Fakat klavyelerin tuşları arasına giren pislikler her zaman can sıkıntısı olmuştur.  Samsung X360 beni düşünmüş olsa gerek ki klavye tuşları arasındaki boşlukları bir güzel kapatmış.

Yani çay simit keyfime rahatlıkla makinanım başında devam edebilirdim 🙂

donanim-samsung-x360-finger-yukleme-tamamAçma kapama tuşu klavyenin sağ üst tarafında hafif bir dokunuşla açılmasını sağlıyor.  Ayrıca touchpad en çok dikkatimi çeken şeydir. X360 da tasarımla bütünleştirilmiş touchpad hafif dokunuşlarla rahat bir kullanım kolaylığı sağlıyor ayrıca sol ve sağ tıklama tuşları genelde bu aletlerde çok sert olur. Samsung X360 benden touchpad’i için tam puan aldı.

Ayrıca 3 adet usb’nin yanında birde HDMI çıkışı dikkatimi çekti. Bırakın netbook ailesini dizüstülerin birçoğunda bile HDMI çıkışı yokkken Samsung, X360 ‘ı yaparken HDMI portunuda dahil etmiş.

Dizüstünün arka tarafını çevirdiğimde montaj vidalarını ok işaretleriyle gösteren KBD yazıları dikkatimi çekti.  Bu vidaları söktüğümde  normal dizüstüler gibi alt tarafı değilde klavyesinin serbest kaldığını gördüm.  Klavyenin hemen altına yerleştirilmiş ram işlemci ve HDD yepyeni bir boyu getirmiş.  Ramlerin chiplerinde Samsung yazısını görmeme rağmen diskinin Toshiba olduğunu gördüm.  Samsung genelde ürünlerinde kendi ürünlerini tercih eder parçalarının büyük çoğunluğu samsung’undur.  Sanırım Toshiba iyi fiyat vermiş olsa gerek ki kendi disklerini kullanmamışlar.

Ek özelliklerinin bir taneside pili söktüğünüzde karşınıza geliyor. Bir SIM kart yuvası.  Sim kart yuvası 3G için yerleştirilmiş.  Yani Samsung ileriye dönük bir bilgisayarı bizlere sunuyor. Gerçi 3 ne zaman çıkar bilmem ama dizüstünüzde bir 3G desteği olması her zaman için avantaj olacaktır.  Pil demişken 5 saatin üzerinde gidebilen pil ömrü ve pil üzerindeki şarj mikatını gösteren led ışıklar sanırım Samsung X 360 ‘ı epeyli konuşturacak 🙂

Neyse lafı daha fazla uzatmadan sizi notebookplatformunda’ki inceleme yazılarımla başbaşa bırakayım.  Ayrıntılı incelememi notebook platformundan okuyabilirsiniz.

samsung-x360-1 samsung-x360-2 samsung-x360-3 samsung-x360-4 samsung-x360-5 samsung-x360-6 samsung-x360-7 samsung-x360-8

“Windows 7 RC; Samsung X360 İnceleme” üzerine 2 yorum

  1. Ürün çok şık ve yüksek özelliklere sahip.

    Klavye tasarımı SONY VAIO’dan alınmış gibi sanki (:

    İnceleme için teşekkürler.

    Yanıtla

Yorum yapın