“En çok yardımı sağlayacak olanlar kazansın.” Sloganıyla yola çıkan Google Proje 10 üssü 100 ile bir yarışma başlatmıştı. Hatırlarsınız üzerinden biraz geçti ama unutmadığınıza eminim. Projede 10 milyon dolarlık bir fon sağlanacak olması insanların epeyli dikkatini çekmiş ki müthiş bir şekilde dünyanın her yerinden binlerce başvuru yapıldı.
Fikirleri en geç 20 ekim 2008’e kadar gönderilmesi gerekiyordu. 27 Ocak’ta ise fikirlerin değerlendirilmesi başlayacaktı.
Fikirler 27 Ocak’tan beri hala değerlendiriliyor. Üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala Google’den bir ses çıkmadı. Açıkcası tamda tahmin ettiğim gibi çıktı. 150,000’den fazla fikir aldığını söyleyen Google hala fikirleri değerlendirme aşamasında.
Hani benim gibi merak edenleriniz varsa arada bir Proje 10 üssü 100 internet adresine bakıp durumu kontrol edebilirsiniz. Yada e-mailinizi kayıt ederek değerlendirme hakkında bilgi alabilmektesiniz. Ocak’tan beridir bir haber vermediler ama ayrı mesele 🙂
Merak ettiğim kimin kazandığı değil tabiki. Finalist fikirler ve ne oldukları ? 10 milyon dolarlık bir fonu hak edecek fikrin gerçektende merak konusu olacağına eminim.
Amaç en az zamanda en fazla insana en az maliyetle yardımcı olmak..!
Tam bir felsefe sorusu gibi gelsede biraz Google Pagerank algoritması gibi çözülmesi zor bir soru olduğunu söyleyebilirim 🙂 Şuda bir kesinliktir ki Google bu etkinliği sayesinde 100binlerce yeni fikir edindi..!
Bakalım neler olacak ? Tahminimce bu değerlendirme süresi 2010 Ocak ayına kadar devam eder…
bende bu konuyu takip ediyorum, ediyorum etmesinede içimden küfretmek geliyor başka bişiyde gelmez eldenya. ya fikrinizi göndermeyeceksiniz yada
açıklamayı bekleyeceksiniz. veya benim kibi nışadırı bol katacaksınız:)
google gibi bir kuruluş nasıl bukadar sıradan kalabiliyor verdiği sözlere ? basit bir yere insanlar fikirlerini göndermediler, hesap soracak bi ercide yok kahretsin.
Ben fikrimi gönderdim, hala sonucu bekliyorum, ama benim fikrimle aynı içeriğe sahip bir site hayata geçti bile. Ve aklıma google fikirlerimi sattı sorusu geliyor. fikrim; host üzerinde java ile yazılmış işletim sistemleriyle aynı kullanıma sahip bir yazılımdı. ve kullanıcılar sanal bir pc olrak kullanabilecektiler. Arkadaşlık ve web sayfesine sahip olunacaktı. ve neredeyse aynı fikre sahip bir site kısa bir zaman önce yayına girdi, şimdi googleye ne demem gerekir sizce işte site http://os.icloud.com/