Sagemcom Spiga 315 gram ağırlığında minicik bir cihaz. Bir dizüstü kadar fonksiyonel olarak düşünülmüş. Ufak olduğuna bakıpta işimi görmez gibi bir düşünceye sahipseniz SagemCom Spiga sizi şaşırtacaktır. Tasarımı, özellikleri ve fonksiyonları ile farklı bir konseptte kullanıcıya sunuluyor.
Genelde bu tip küçük boyutta ve hafif cihazlara pek fazla görev yüklenmez. Fakat SagemCom Spiga bir dizüstünden farksız olarak düşünülmüş. Hele ki netbookları göz önüne aldığınız zaman Sagemcom Spiga’nın birçok netbooktan çok daha fazla özelliğe sahip olduğunu görebilirsiniz.
Cihazın en çok dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi Intel Atom 1,1GHz’lik işlemciye sahip olması. Ayrıca ekranı 4,8 inch büyüklüğünde ve dokunmatik olarak konumlandırılmış. Ürün üzerinde yok yok diyebilirim. Bluetooth, Wi-Fi, 3G gibi birçok özelliğe sahip. Elbetteki 3G desteğine sahip olması Sagemcom Spiga’yı ön plana çıkaran en önemli özelliklerinden.
Boyutları 158 x 94.1 x 18.6 mm bu kadar ufak boyutta olması onu bir databank gibi gösteriyor. Fakat cihaz üzerinde Windows XP işletim sistemi olduğunu hatırlatmak isterim. Intel Atom 1.1 GHz’lik işlemcisi ve 512 MB’lık ram desteği ile Windows XP işletim sistemi rahatlıkla çalışabilmekte. Yalnız dikkatimi çeken 8 GB hafızası olması. Cihaz üzerine XP ve Office kurduktan sonra güncellemeleri almaya başlarsanız hafıza sorunu yaşayabilirsiniz. Fakat Sagemcom Spiga 16 GB kadar artırma seçeneği sunmuş. Cihaz üzerindeki MicroSD yuvasına takabileceğiniz bir hafıza kartı ile ek hafızaya sahip olabilmektesiniz.
Windows XP işletim sistemi sayesinde hemen hemen her işlemi yapabilmeniz mümkün. Özelliklede mobil çalışanlar için ideal bir cihaz extradan bluetooth, kamera gibi özellikleri sayesinde bir netbook’tan fazlasını yapabilmektesiniz. Pil ömrüne baktığımızda 5 saat olduğunu gördüm. Açıkcası uzun süreli kullanımlarda uzun seyahatleriniz için yetersiz gelebilir. Fakat hafifliğine en büyük etken olan pil sanırım kapasitesine göre ortalama seviyenin üzerinde.
Kaygan bir ekran menteşesine sahip. Ekran üzerinde solda hoparlör ve sağda 1,3Mp çözünürlüklü kamerası yerleştirilmiş. Farklı bir tasarıma sahip olan ekran kapağı kenarlarına gümüş şeritlerle güzel bir görünüş kazandırılmış. Klavyesi ise 56 tuşlu Q klavye (Türkçe Değil) Klavyenin üst tarafında açma / kapama tuşu ile birlikte 3G / Wlan/ Bluetoot’u aktif eden bir tuş bulunmakta. Dizüstülerde olduğu gibi klavyesine farklı işlevler katan FN özellikleri yerleştirilmiş. Klavyenin sağ tarafına baktığımızda ise güç girişini ve 1 tane kapak görmekteyiz. Kapağı açtığımızda mini usb girişini ve kulaklık çıkışı karşımıza geliyor. Hemen not olarak belirtmek isterim. Kutu içerisinde Mini USB girişini normal USB’ye çeviren bir aparat çıkmakta. Bu aparatı mini usb’ye takarak normal bir USB çıkışı elde ediyoruz. Klavyemizin ön tarafında yine 2 tane kapakla karşılaşıyoruz. Sağ taraftaki kapağın altında MicroSD hafıza kartı girişi ve sol taraftaki kapak altında ise SIM kart yuvasını görmekteyiz. Son olarak dokunmatik ekranda kullanılması için bir kalemi mevcut. Bu kaleme cihazın altında sol ön taraftan çekerek ulaşabilmektesiniz.
Teknik Özellikleri:
İşlemci: Intel ATOM 1,1Ghz
Ekran: 4,8″ 1024×768 çözünürlük, dokunmatik LED ekran
Kamera: 1,3 MP
Bağlantı: Bluetooth 2.0 / Wi-Fi / 3G+
Ram: 512 MB DDR2
Kapasite: 8 GB hafıza
Pil: 5 saatlik çıkarılabilir pil
Klavye: 56 tuş Q klavye (Türkçe değil)
Boyut: 158 x 94.1 x 18.6 mm
Ağırlık: 315 gram
Diğer: USB adaptör, 1,5 W Hoparlör, Kulaklık, Kalem
Yine güzel bir inceleme yazısı olmuş.
teknolojı hızla ilerliyor yetişmek çok zor sizler sayasınde yakalamaya çalışıyoruz.