Şemsiye Kullanma Kılavuzu..!

ŞemsiyeYağmuru severim özelliklede inceden inceye yağan yağmur…  Gerçi bu sabah bardaktan boşalırcasına yağan yağmur bazıları için işkence haline gelmiyor da değil.

Yine yağmurlu bir günde ıslanma şerefine nail oldum.

Yağmurlu günlerde özelliklede yağmur yağacakmış gibi havanın bozduğu zamanlarda yanımıza bir şemsiye almadan evden çıkmayız.

Şemsiye kullanma şekli… Şemsiye nasıl kullanılır diye bir soru sorsam ne cevap verirdiniz? Dalga geçiyorsun gibilerden hiç sitem etmeyin. Dalga falan geçtiğim yok. Şemsiyeler için gerçekten de bir kullanma kılavuzuna ihtiyacımız var. Düşünsenize kalabalık bir kaldırımda yürüyorsunuz ve yağmur yağıyor. Islanmamak için elbette şemsiyemizi açarız peki o şemsiye ile kalabalık bir kaldırımda nasıl yürümek gerektiğini kaç kişi biliyor?

Bu sabah fark ettim, yok denecek kadar az…

Birisinin yanından geçerken, dar bir kaldırımda veya  yağmur altında eğer şemsiyeni, karşıdan gelen insanı da kendinizi yağmur damlalarından korumak için düşündüğünüz kadar düşünmeniz gerekiyor. Evet, karşıdan gelenlerde insan… Karşıdan gelenin gözünü çıkarabilirsiniz, suratını çizebilirsiniz, hatta kafasına kocaman bir delik açma ihtimaliniz bile var. En azından şemsiyenize dikkat ederek insanların gözlerine sokma girişiminde bulunmayın.

Sadece gözümüze soksalar iyi…

Yağmur durduğu zaman şemsiyesini eline alıp yürümeye başlayanlara sesleniyorum. O şemsiye sallamak için kullanılan bir sopa ya da baston değil. Baston bile olsa kalabalık bir caddede yürürken elinizdeki şemsiye sallanmaz. Maazallah birinin ayağına suratına ya da bir yerine zarar verebilirsiniz.

Şu şemsiye denen aleti taşırken biraz dikkat etsek?

Yağmur fena yağıyor ve siz bir apartmandan içeri gireceksiniz. Şemsiyenizi kapattığınızda eğer şemsiyenizi silkeleyecekseniz lütfen etrafınızdaki insanlara dikkat ediniz. Çevrenizde hayvan yok insan var. Şakır şakır şemsiye sallarken hiç aklınıza geliyor mu? Başkalarını bir güzel, baştan aşağı sulamaktasınız.

Hadi gözümüzü bir şekilde koruduk, yolda yürürken şemsiyesini kapatıp baston yerine kullanan ve sallayarak yürüyen manyaklardan da bir şekilde korunduk, hadi apartmana girerken, otobüse binerken şemsiyesini üzerindeki su birikintisinden temizlemek için etrafına sallayanlardan da korunduk diyelim.

Peki, rüzgârlı havalarda havada uçuşan şemsiyeler ne olacak? Biraz dikkatli olsak fena mı olur?

Şemsiye üreticilerine sesleniyorum..!

Lütfen şemsiyelerin üzerine birer tane kullanma kılavuzu ekleyin. Üzerine yapıştırabilirsiniz ya da ilaç reçeteleri gibi yanında ufak kâğıtlar halinde verebilirsiniz. Hiç fark etmez…

  • Lütfen şemsiyenizi açarken etrafınıza dikkat ediniz.
  • Şemsiyenizi rüzgârlı havalarda kullanmayınız.
  • Kaldırımda yürürken şemsiyenizi yukarı kaldırarak insanların gözlerine girmesine engel olunuz.
  • Baston olarak kullanacaksanız lütfen sağa sola sallamayın. Aksi takdirde arkanızdaki insanlar zarar görebilir.
  • Kalabalık kaldırımlarda yürürken lütfen çevrenize dikkat ediniz. Şemsiyeniz birilerinin kulağına, gözüne ya da kafasına zarar verebilir.
  • Şemsiyenizi kapattıktan sonra üzerindeki suyu temizlemek için sallamayınız. Özelliklede çevrenizde insan varsa bu hareketi yapmayınız.
  • Şemsiyenizi ofiste parkelerin üstüne koyup parkelerin altına su gitmesine engel olunuz.
  • Şemsiyenizi lütfen dikkatli kullanınız. Aksi takdirde oluşabilecek zararlardan dolayı firmamız sorumlu değildir.

“Şemsiye Kullanma Kılavuzu..!” üzerine 7 yorum

  1. İnanın bu yağmurlu günde yolda yürürken düşünüyorum.Şemsiye kullanmasını sevmiyorum.Kullananlarında sizin sıraladığınız kurallara uymasını istederdim.

    Yanıtla
  2. bi de beni düşün abi 🙂 2 metre boyum var.. millet şemsiyeyi kaldırınca daha doğrusu normal tutunca hpsi bnm kafa hizamda..

    Yanıtla
  3. ya iki şemsiyeli insan karşılaşırsa ne olucak? avrupada insanlar şemsiyelerini kapatıp birbirine yol veriyor, bizde? adamın üstüne üstüne gidiyorlar

    Yanıtla
  4. Yazı çok yerinde olmuş,rüzgarlı havalar için ayrı bir şemsiye üretilse bence iyi olur örnek: şemsiye’nin rüzgardan etkilenmemesi için üstünde küçük delikler açılabilir.

    Yanıtla
  5. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde (https://www.teakolik.com/semsiye-kullanma-klavuzu/) Kullanım Kılavuzu hizmetlerimizle ile ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link ( https://www.protranslate.net/tr/turkce-rusca-ceviri/  ) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle??

    Teşekkürler
    Ahmet KORKMAZER
    Marketing Specialist
    [email protected]
    http://www.protranslate.net

    Yanıtla

Yorum yapın