Yıllardır sektörde biriktirdiğimiz tecrübe ve deneyimi aktarmanın vakti artık geldi. Kendine güvenen, genç 30 aşçı adayına 1 ay boyunca verilecek yoğun Tart eğitimi ile eğitim almaya hak kazanan herkesin sektörde söyleyecek bir sözü olacak. Alanlarında uzman Master Şef’ler tarafından ücretsiz olarak verilecek bu eğitim sonrasında belki de seçilen adayların bir kısmı Tart Yeni Medya Mutfağının birer parçası olacak.
Tart Yaz Kampının Amacı Nedir?
Tart yaz kampını aslında bir nevi turşu kurma ve kışın mutfağımızdan çıkacak ürünlere bir hazırlık yapma şeklinde açıklayabiliriz. Tart olarak, bilhassa proje üretme, geliştirme, bu projeleri uygulama ve iş akışlarını oluşturma süreçlerinde, deneyimlerimiz ve vizyonumuz doğrultusunda vücuda getirdiğimiz yaklaşımımızı, bünyemize dahil etmek istediğimiz aşçılara işe alım öncesinde aktarmayı ve bunun ötesinde, ileride iş yapacağımız diğer sektör profesyonelleriyle ortak bir dil konuşmayı hedefliyoruz. Eğitimden sonra değerlendirmeler sonucu 12 aday tart ailesi ile çalışmaya başlayacak. Analitik düşünmeyi, hevesi ve yaratıcılığı her şeyin üstünde tutuyoruz. Deneyim kazanma fırsatı elde etmemiş, ancak gönlünü sektörümüze kaptırmış potansiyel profesyonelleri temel know-how’a kavuşturarak gelişmiş teknolojilerle dünya çapında projelere alt yapı üretebilecek çalışma arkadaşları eğitmek önceliğimiz.
Kimler Katılabilir?
Tart aşçısı aday adaylarında aradığımız nitelikler:
Öncelikle temel yazılım mühendisliği nosyonlarına sahip olmaları, web geliştirme konusunda istekli olmaları, yaptıkları işe katma değer sağlayabilmeleri, sorunlara kreatif ve analitik yaklaşabilmeleri, öğrenmeyi bilmeleri ve kendilerini geliştirmeyi canlarından çok sevmeleri, her tart aşçısı gibi zeki, çevik ve biraz da garip olmaları şeklinde özetlenebilir.
Bu benim! diyenler aşağıdakilere de bir göz atsın:
Üniversiteden taze mezun, heves ve gusto sahibi, web geliştirme konusunda kariyer arzulayan MÜHENDİSLER (gel, ne mühendisi olursan ol gel), web geliştirme ile ilgili maksimum 2 yıl tecrübe kazanmış PROFESYONELLER, üniversite bitirmeden kendini mühendis donanımları ile yetiştirmeyi başarmış WEB GELİŞTİRİCİLER, yüksek lisans eğitimini tamamlamış, alçakgönüllü YÜKSEK MÜHENDİSLER bize CV ve/ya portfolyolarını en geç 22 Haziran’a kadar buradan ulaştırabilirler.
Eğitim Ne Kadar Sürecek?
Eğitimimiz, dünyaya bir göktaşı çarpmadığı sürece minimum dört buçuk hafta sürecek. Göktaşı çarpması, zombi basması veya yangın yanması gibi durumlarda tart eğitimi uzatıp kısaltma hakkını saklı tutar. Ayrıntılara program sayfasından bakabilirsiniz.
Neden Yaz Ayları?
Sanırım ağustos böceği ve karınca hikayesini bilmeyen yoktur. Bilmeyenler için şunu söyleyebiliriz ki sektörümüzde çalışma temposu genel olarak yüksek olmasına rağmen, yaz ayları yeni aşçıların pişmesi için en uygun aylardır.
Eğitim İçin Herhangi Bir Ücret Ödenecek Mi?
Cık, hayır. Tart yaz kampında eğitilmek üzere seçilecek 30 aday eğitim için herhangi bir ücret ödemeyecek. Eğitim dışındaki tüm giderlerinizi (yol, yemek…) kendiniz karşılayacaksınız. Tek beklentimiz aşçı aday adaylarımızın eğitimlere katılma ve devam etme konusunda hassasiyet göstermeleridir.
İstanbul Dışından Katılanlar Ne Yapacak?
Aslında bir kampüsümüz, yatakhanelerimiz olsun, bir teen slasher çekelim, örovizyonlara katılalım çok isterdik; ancak İstanbul dışından seçilen adaylar ulaşım, konaklama ve diğer giderlerini maalesef kendileri karşılamak durumundalar.
Peki Katılanlara Neler Katacak?
Tart yaz okulunda temelde daha önce sektörde veya eğitiminizde edindiğiniz bilgileri, büyük ölçekli projelerde ve farklı rollerdeki takım arkadaşları ile nasıl kullabileğinizi göreceksiniz.
Bunun dışında bir çok iş ilanında karşınıza çıkan ve çoğu genç dimağın aklına “gerçek dünyada bu klişeleşmiş özelliklere ne zaman ihtiyacım olacak ki” sorusunu getiren karakter konfigürasyonuna ulaşmanızı sağlayacak. Ne mi bu klişeler:
– İnsan ilişkilerinde başarılı, takım çalışmasına uyumlu olmak,
– Girişken, araştırmacı, hırslı ve analitik düşünce yeteneğine sahip olmak,
– Kendini geliştirmeye ve paylaşıma açık olmak,
– Proaktif davranabilen, sonuç odaklı, müşterinin beklentilerini ve problemlerini hissetmek ve belki de eğitim sonunda sms oylaması ile seçilip, tart yeni medya mutfağının bir parçası olacak Türkiye’nin web alanındaki en iyi ekiplerinden birinde sizin için ayrılmış pozisyona, iyi bir kazançla yerleşeceksiniz.
Süreç Nasıl İşliyor?
Kendine güvenen aşçı aday adayları bize CV ve/ya portfolyolarını internetlerden yollayacaklar. Burada dev bir jüri CVlerinizi, kah kahkahalara kah hıçkırıklara boğularak titizlikle eleyecek. Bu elemeden sonra seçilen adaylar loş bir zindanda aynı gün içinde gerçekleştirilecek yazılı ve sözlü mülakatten geçecek. Ardından 30 şanslı aşçı adayı, maceralarla bezeli dayanıklılık testini aşmak, ejderhayı yenmek ve prensesle evlenmeye hak kazanmaya hak kazanmak için 4 buçuk haftalık bir eğitim alacak. Eğitim sonu değerlendirmesini takiben, 12 kişi tart ailesinin bir parçası olarak yola devam edecek. Eğitime katılan diğer adaylar ise tart eğitim sertifikalarını gururla duvarlarına asacaklar.
İşe Alınanlar Hangi Pozisyonlarda Çalışabilecekler?
İşe alınanlar tart bünyesinde ofisboy, temizlikçi, çaycı ve anne gibi pozisyonlarda çalışabilecekken eğer isterlerse Arayüz veya Arka taraf geliştiricisi olarak çalışabilecekler.
Front End Developer’ın Görevleri Nelerdir?
Hergün çeşitli parti liderlerinin komikli videolardan haberdar olmanın yanı sıra, arayüz, önyüz ve esra ceyhanla 1 den 100’e isimli yeni evlendirme programının sunumunu yaparlar. Bununla beraber ülkemizde yaygın olan arayüz geliştiricilerin sadece tasarımdan markup’a geçiş aşamasında yer alması tabusunu yıkmak, zengin ve akıllı arayüzleri kreatif bir bakış açısı ile hayata geçirmek görevini üstlenirler.
Back End Developer’ın Görevleri Nelerdir?
Back End developer olmak ciddi bir iştir, o yüzden komikli bir cevap bekliyorsanız front end developer görev tanımını okuyun.
Back End developerlar her şeyden önce kendilerine gelen uygulama tasarımını sorgular, daha sonra test, performans, yeniden kullanılabilirlik gibi anahtar kelimeleri akıllarına kazıyarak o tasarımı gerçeklerler. Bunu yaparken teknolojiyi sadece bir araç olarak kullanır, her ne kadar ZF, Nesneye Dayalı PHP5, Java gibi teknolojileri yoğun olarak kullanıyor olsalar da, herhangi bir dil veya kütüphaneye bağlı kalmadan tasarıma uygun çözümü ortaya koyar ve inşa ederler. Çok fazla gülmemek ve takım arkadaşları kod kalitesi ile ilgili gevşek davrandığında kavga çıkartmak da görevleri arasındadır.
Başvuru; http://www.tart.com.tr/yazkampi/