Teknoloji ve internetin hızlı ve etkileyici değişimini, medyanın sosyal hayata etkilerini uluslararası boyutta takip edebilmek, sosyal medyayı kolektif, bağımsız ve açık sözlü tarzıyla kullanabilmek için kısa adı USMED olan Uluslararası Sosyal Medya Derneği İstanbul’da kuruldu.
USMED, sosyal medyada etkin E-ticaret uzmanı, sosyal medya danışmanı, editör, eğitimci, akademisyen, tasarımcı gibi farklı meslek dallarından genç kurucuları bir araya getirdi.
Kurucular USMED’in amaçlarını şöyle sıralıyor; Uluslararası sahada sosyal medya, dijital medya ve mobil medya kullanıcısı olan şahıs ve kuruluşların temsil edileceği dernek, yapacağı faaliyetlerle sosyal toplulaşmanın da getireceği dayanışmayı alanında bir ilk olarak bilince dönüştürmeyi, sosyal sorumluluk projelerinin çoğaltılmasını ve yeni medya sahasını geliştirmeyi amaçlıyor.
Hem akademik hem bağımsız çalışma grupları oluşturacak olan Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED), üniversitelerde, çeşitli kurum ve STK’lar ile düzenleyeceği ulusal ve uluslararası panellerle ve aktif çalışma gruplarıyla, geleceğin çalışma ve üretme sahası olarak görülen sosyal medya alanında bir bilinç düzeyi oluşturmayı hedef edinmiştir.
Sosyal medya alanında dayanışma ve yardımlaşmayı destekleyecek Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED), aynı zamanda yeni gelişen ve yapılandıran sosyal medya alanındaki hak ve özgürlüklerle ilgili anayasal kazanımlar sağlamak üzere raporlar hazırlayıp kamuoyuna sunacaktır.
Uluslararası ilk sivil toplum kuruluşu
Uluslar arası Sosyal Medya Derneği sosyal medya alanında bir ilki gerçekleştiriyor, ilk kez bu kadar popüler bir alanda resmi olarak bir kurum uluslar arası bir misyonla kuruluyor.
4 dilde yayın
USMED’in resmi sayfası usmed.org.tr kısa süre içinde 4 dilde yayın yapmaya hazırlanıyor, İngilizce ,Arapça ve İspanyolca twitter hesapları da aktif bir şekilde faaliyet göstermeye başladı.
Dünyanın Bir çok ülkesinde temsilcilik
Uluslar arası Sosyal Medya Derneği, dünyanın bir çok ülkesind temsilciler oluşturmayı hedefliyor bu kapsamda ilk olarak, Azerbaycan, Mısır, İtalya, Kanada, Almanya, Rusya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde temsilciler belirleniyor.
Sosyal Medya Çalışanlarının haklarının korunması
Genel Sekreter Salih Çaktı Türkiye özelinden başlayarak tüm dünyada sosyal medya kazanımlarının artmasını, sosyal medya çalışanlarının teknik yönden desteklenmesi ve gelişiminin sağlanması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, sosyal medyanın diğer işkollarıyla entegrasyonun başarılı bir şekilde planlanması ve USMED’i Türkiye’nin dünya çapında sembol sivil toplum kuruluşlarından biri haline getirmeyi hedeflediklerini ve sosyal medyaya emek veren, ilgi duyan, sosyal medya alanında çalışmalar yapmak isteyen kişi ve kuruluşları USMED’e davet ettiklerini belirtiyor.
USMED hakkında detaylı bilgi www.usmed.org.tr adresinden edinilebilir. Dernek hakkında yorumlar ise twitter’da #usmed hashtag’ı altında paylaşılabiliyor.