Tüketicilerin Facebook’ta olması ve zaman geçirmesi markalarında bu platform da olmasını zorunlu hale getiriyor. Yenilikleri takip eden ve güncel rekabet koşullarına ayak uydurmak isteyen şirketler sosyal medya departmanlarını kurarak veya sosyal medya ajanslarından hizmet alarak bu pazarın içine dahil olmaya çalışmaktalar.
Facebook’un yazılım geliştiricilerin hizmetine sunduğu api bu sektörün daha da büyümesini ve kullanıcıyla çok daha samimi iletişim kurulabilen projelerin ortaya çıkmasını sağladı. Oluşan yeni sektörde yaşanılan en büyük sıkıntılardan birinin fikirleri hayata geçirecek yazılımcıları bulmak olduğunu söyleyebiliriz.
Facebook uygulaması geliştirme konusunda yeterince Türkçe kaynağın bulunmaması, yeterli düzeyde İngilizcesi olmayan yazılımcıların önünde ki en büyük engellerden biriydi. İbrahim Hızlıoğlu tarafından hazırlanan ve dikeyeksen yayınevi tarafından dağıtılan “Facebook Programlama” isimli kitap bu konuda bulunan kaynak yetersizliğini gidermek amacıyla hazırlandı. Kitap içeriğinde en temel seviyeden Facebook Uygulama Geliştirme ortamına adım atılıyor ve kitap sonunda örnek uygulama kodlanarak kitapta öğretilen bilgilerin pekiştirilmesi sağlanıyor.
İşlediği konu itibariyle Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan “Facebook Programlama” kitabı, satışa çıkalı 2 hafta olmasına rağmen “En Çok Satanlar” listelerinde ilk sıralara oynuyor. Eksikliği ciddi derecede hissedilen bir konu da yapılan bu çalışma için İbrahim Hızlıoğlu ve yayın evini tebrik ederim.
Kitap ve yazar hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kitabı satın almak için http://www.dikeyeksen.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
internet, sosyal paylaşım ağlarının ekseninde dönmeye başladı. Web masterlar için önemli bir konu aslında.
İnternette dahi doğru düzgün makale bulamadığımız bir konunun işlenmesi bence çok önemli. En kısa zamanda temin edip inceleyeceğim. Umarım anlaşılır bir dil kullanılmıştır.
Sosyal paylaşımda büyük rol oynuyor gercekten başarılı bir sistem.