GoingUp Yeni İstatistik Aracım…

Google Analytics erişim sıkıntısından dolayı daha doğrusu TİB’in Google ip adreslerini bloke etmesinden sonra bir kaç gündür yeni bir analiz aracı aramaya başlamıştım. Piwik’den tutunda Getclicky’e kadar birçok istatistik aracını son birkaç günde hatim ettim diyebilirim.  Bazıları ücretli, bazıları deneme sürümü bazıları ise en fazla 30 bin sayfa gösterimi gibi engellerle karşılaştım.  Ücretsiz ve doğru bir analiz yapabilen bir servisten yana tercih yapmak istiyordum.

Ufak tefek sıkıntılar, bazılarında kısıtlama bile görmek hemen iptal etmeme neden olmuştu. Dünden beridir GoingUp kullanıyorum.  Her ne kadar hiçbiri Google Analytics’in yerini tutmasa da Google Analytics’e yakın ve ücretsiz bir servis olarak GoingUp’ı tavsiye ederim.

Google’a göre biraz farklı gelebilir ama hemen hemen aynı şekilde çalışıyor. İstatistiklerimi son 24 saat için kontrol ettiğimde doğru bilgileri verdiğini gördüm. Bunun yanısıra birden fazla web sitesine sahipseniz hepsini ekleyebiliyorsunuz. Ek olarak SEO ve Rank araçlarınıda ücretsiz olarak sunabilmekte.  Tabiki bunlarla da kalmıyor. Domain bloke etme, ip bloke etme gibi birçok özelliğide ilgi çekici.

Şiddetle tavsiye ederim. En azından Google Analytics düzelene kadar GoingUp sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

Homepage

NOT: Deniz arkadaşımın uyarısı sonucunda istatistiklerin varsayılan olarak Public edildiğini gördüm. İstatistiklerinizi gizlemek için “Web Site Settings” kısmına geliyoruz. Sol menüden “Public Features” menüsünü tıklıyoruz ve sağdan Public’i Off yapıyoruz.

“GoingUp Yeni İstatistik Aracım…” üzerine 10 yorum

  1. Süpersin Hamdi abi, hemen kullanmaya başlıyorum, şu alemde bi webrazzi, bi bildirgec bir de teakolik var, paylaşımların çok fazla kişi tarafından anı anına takip ediliyor, bunu sen de zaten biliyorsun 😉

    Yanıtla
  2. Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.
    Ben de aynı konuda araştırma yapıyordum.
    Çok faydalı oldu.

    Yanıtla
  3. güzel bi yöntem ama şifreleri eklentiye kaydettirmek ne kadar mantıklı bunların tanımlamasını yapmak bence güvenlik açısından sakıncalı. bu eklentiyi kullanan bir siteyi incelemek isterim şahsen kolay gelsin..

    Yanıtla
  4. wordpress için bir eklenti mevcut sanırım ondan bahsetmiş arkadaş ben kuruyorum eklentiyi şuanda denedikten sonra nasıl çalıştığı hakkında bilgi vermeye çalışırım..

    Yanıtla
  5. Çok faydalı oldu yazınız bizim için, teşekkürler. Google analytics de bir kaç yıldır biriken bilgilerle toplu görmek de güzel oluyordu, umarım kısa sürede düzelir

    Yanıtla
  6. Denemek isterim ilk fırsatta, google sarsılınca hemen arayışa geçmek mantıklı olmuş. böylece tek bir istatislik sitesine bağımlı olmayız:) hem 1-2 tane olmasında yarar var karşılaştırma açısından. hem de kesintisiz bir şekilde bilgi almak için. ben de analitics ve histats.com kullanıyorum.

    Yanıtla

Yorum yapın