Huawei Ascend Mate 7 son bir aydır kullandığım başarılı bir telefon. Bu güne kadar keyifle Android deneyimi yaşayamayanlar için tavsiye edeceğim bir cihaz olduğunun altını çizmek istiyorum!
Şık bir tasarımı var. Hafif, aynı zamanda da yüksek performanslı bir ürün olarak karşımıza geliyor. Android kullanırken teklemesinden, takılmasından ya da pil ömründen şikayet eden herkesin Ascend Mate 7’ye göz atmasını isterim.
[kirmizi]Artık mobil konusunda öyle bir duruma geldik ki, 4 inçlik ekranlar yetmez oldu! Huawei Mate 7 büyük ekran tercih edenlere hitap eden performanslı bir ürün olarak karşımıza geliyor.[/kirmizi]
Güçlü donanımı ve pil ömrü sayesinde de dikkatleri üzerine geçiyor.
Mate 7 akıllı telefonumuz 6 inçlik bir ekrana sahip ve çok ince! Tam olarak 7,9mm kalıklığa ve 185 gram ağırlığa sahip olan Mate 7, aynı zamanda estetik alüminyum yapıdaki tasarımı sayesinde ilginizi çekecektir.
Çok ince çerçevelere sahip olan Ascend Mate 7, oldukça geniş bir ekrana sahip! Tek elle kullanımın bu noktada zor olabileceğini söylemek gerekiyor.
Çerçeve konusunda Huawei çok ince bir iş yapmış ve başarılı da olmuş!
Ascend Mate 7 ekranı Corning Gorilla Glass 3 cam ile korunuyor. Bu sayede Mate 7 darbelere ve çizilmeye karşı dayanıklı. Ekran üzerinde dokunma keyfi gerçekten de harika! Mate 7 ekranının üst kısmında ortam ışığı ve yakınlık sensörü ile höparlörü bulunuyor. Aynı zamanda ön kameramızı ve led ışığını göreceksiniz. Led ışık farklı renklerle size gelen bildirimleri hatırlatıyor.
LED ışık olması gayet hoşuma gitti. Renkleri bildirimlere göre özelleştirebiliyorsunuz. Bu sayede cevapsız ya da mesaj bildirimlerini Led ışığının renginden anlamak mümkün kılınmış.
Mate 7’nin ön yüzünde, alt kısmında herhangi bir tuş ya da fonksiyon yok. Sadece Huawei logosu bulunuyor. Alt kenara baktığımız da ise, mikrofon deliğini ve micro USB şarj girişini görüyoruz. Üst kenarda ise 3,5 mm kulaklık çıkışı ve yanında ikinci mikrofonun konumlandığını görmekteyiz.
Çift SIM kart desteği!
Ascend Mate 7’nin sol kenarında micro SIM ve micro SD kart yuvaları bulunuyor. Her iki yuva da iğne ile çıkarılabilecek bir tasarım var. Alüminyum kenardan çıkarttığınız micro SD yuvası aynı zamanda ikinci bir nano SIM kart yuvası olarak kullanılabiliyor. Dilerseniz bu yuvaya micro SD kart takarak hafızayı artırabilir ya da nano SIM takarak ikinci hattınızı kullanabilirsiniz.
Alüminyum çerçevenin sağ yan kenarında tasarımla bütünleşmiş ses tuşlarını ve açma / kapama tuşunu görüyoruz. Telefonumuzun fiziksel tuşları bu bölümde yer alıyor ve rahatlıkla kullanılabiliyor.
Telefonumuzun arka kısmını çevirdiğimiz zaman kamera sensörü, LED flaşı ve dış ses hoparlörünü görüyoruz. Aynı zamanda Mate 7’ye özel parmak izi sensörü kameranın tam altında kenarları yuvarlatılmış kare bir biçimde yer alıyor. İlk baktığımda touchpad sanmıştım…
Huawei Mate 7 yekpare bir tasarıma sahip!
Bu sebeple arka kapak açılmıyor ve pilin sökülmediğini görüyoruz. Mate 7’nin arka kısmı HTC’den kenarları ise iPhone’dan ilham almış gibi. Keyifli ve tatlı bir tasarım olduğunu söylemek mümkün…
Ascend Mate 7 arka kısımda altta hoparlör delikleri yer alıyor. Tek hoparlöre sahip olmasına rağmen dışarı epey güçlü ses verdiğini gördüm.
Mate 7 hayran kaldığım bir akıllı telefon!
Ekranımızın 6 inç büyüklüğünde olduğunu söylemiştim. Ekran büyüklüğü ile birlikte 1080P full hd çözünürlüğe sahip. Renkler gerçekten de harika ve canlı bunu da 368 ppi piksel yoğunluğu ve IPS LCD ekranına borçlu olduğunu görüyoruz.
Renkler canlı olduğu gibi yüksek parlaklık ve yüksek kontrast da sunuyor.
Mate 7 ekranı IPS LCD olduğu için geniş bir görüş açısı sunuyor. Yandan bakışta herhangi bir bozulma ya da kötü bir görümü yok. Renk sıcaklığını aynı zamanda artırıp azaltabilen sensörlere ile gözünüzü yormuyor!
Bu telefonla oyun oynamak ve film izlemek gayet keyifli!
Mate 7 işlemcisi Huawei’nin HiSilicon Kirin 925 çipi ile karşımıza geliyor. Bu işlemci Huawei’nin kendi ürettiği bir işlemci. 1,8GHz dört çekirdekli Cortex-A15, 1,3GHz dört çekirdekli Cortex-A7 olmak üzere toplam 8 çekirdekli olarak karşımıza gelmekte! Aynı zamanda grafik işlemcisi Mali-T628 yongası ile desteklenmiş.
Mate 7’nin hafızası 16GB ve Ram’i 2GB olarak düşünülmüş. Dilerseniz kapasitesini 32GB’a kadar micro SD kart ile artırabiliyorsunuz. Benim incelediğim model ise bir üst seviyede! Gold olan modelini alırsanız 32GB hafıza ve 3GB Ram desteği ile birlikte geliyor. Aynı zamanda çift sim kart desteği…
Güçlü bir akıllı telefon ve Samsung Galaxy Note 3’e benzer bir donanıma sahip!
Mate 7, Huawei’nin Emotiun UI 3.0 arayüzünü kullanıyor. Android uygulamalarını en yüksek performansla çalıştırıyor. Arayüz basitleştirilmiş ve kullanım deneyimi olarak başarılı bir hale getirilmiş.
Bendeki model ile Asphalt 8 ve FIFA 15‘i de sorunsuz oynadığımı söylemek istiyorum. Bir alt modeli 2GB ram ile de rahatlıkla oynayabilirsiniz.
Resim galerisi için tıklayınız…
Güvenlik unutulmamış!
Huawei’nin bir diğer özelliği de arka kısmında parmak izi okuyucusu! Bu okuyucuya farklı parmakları atamak da mümkün kılınmış. Bir parmağınız ile kendi kullanımızı diğer parmağınızı ise misafir kullanımına ayırabiliyorsunuz. Bu sayede telefonunuzu isteyen kişilere farklı parmağınızı okutarak vermek mümkün! Misafir kullanımda istediğiniz uygulamayı gizleyebiliyorsunuz. Misafir olarak cihaz açıldığı zaman gizlediğiniz hiçbir uygulamayı göremiyorlar!
Merhabalar,
Mate 7 harika görünüyor. Aldım yalnız bir problem var sim1 (micro sim) sadece 2G çalıştırıyor, sim2 (nano sim/SD card) 2,3,4G çalıştırıyor. Benim telefon nano sim kartı görmüyor ve 2G kullanmak zorunda kalıyorum. Ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı rica ederim. Teşekkürler
Ben bu tür telefonlarda iki SIM karttan yalnızca bir tanesini 3G olarak ayarlayabiliyorsun diye biliyorum.
Örneğin konuşma paketindeki internetin kotası dolduktan sonra, veri hattındaki interneti kullanmak istediğin zaman, 3G atamasını ikinci SIM karta değiştirip, konuşma paketi olan birinci SIM kartını da 2G olarak ayarlaman gerekir, yani diğeri 3G olarak ayarlandığı için o zaten ancak 2G olarak çalışabilecektir..