Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığı Nedir ? Keneler hakkında…

Kırım-Kongo Hemorajik Ateş virüsü tarafından neden olunan hemorajik ateş hastalığı ilk defa 1944 ve 1945 yılı yaz aylarında Batı Kırım steplerinde görülmüştür. Sovyet askerleri arasında sıkça rastlanmıştır. Hastalığa Kırım Hemorajik Ateşi ismi koyulmuştur. Kene

Kongo virüsü ise 1956 yılında Zaire’de ateşli bir hastadan tespit edilmiştir. 1969 yılında ise Kongo virüs ve Kırım Hemorajik Ateş virüslerinin biyolojik olarak benzer virüs olduğu gösterilmiştir. Yani akraba virüs de diyebiliriz yada daha sonradan iki virüsün genetik olarak birleşimi …

İNSANLARA NASIL BULAŞABİLİR :

Kırım-Kongo Hemorajik Ateşi virüsü insanlara Hyalomma cinsi keneler ile bulaşıyor. Hayvanlardan insanlara keneler ile bulaşan bir enfeksiyondur. İnsanlar virüsü ya enfekte kenelerin ısırması ile, ya da viremik hayvanların kesilmesi sırasında hayvana ait kan ve dokulara temas ile almaktadır. Kenelerin ve keneler kan emdiğinde bulaşmayı sağlayacak kanında virüs bulunan hayvanların bol olması salgın için önemli bir faktördür.

Ve ülkemizde bu salgın başladı hemde ölümcül bir salgın şimdiden 4 kişi hayatını kaybetti. ve bundan sonrada sanırız devam edecek özelliklede piknik yerlerinde çıplak ayakla dolaşanlardan ….

Nisan ve Ağustos aylarında görülmektedir. Genelde 1 – 2 gün içerisinde hastalık
ortaya çıkar Fakat bu süre 13 Güne kadar da uzayabilir.
VE EN ÖNEMLİ NOKTALARDAN BİRİSİ :
İstanbul’da ne işi var kenenin gibi sözlerle kendimizi kandırmayalım herhangi bir aracın çamurluğundan tutunda bir kedi veya köpekle seyahat edip istanbul’a kadar bir kenenin gelmesi günümüz dünyasında çok basit hatta ve hatta bir uçak kargosunda bile gelebilir. Siz siz olun Piknik yerlerinden sonra arabanızı yıkatın çıplak ayakla piknik yapmayın ve çok çok dikkatli olunuz.
Evet böyle bir soru sorup kendi kendime düşündüm sanırım cevabı buldum sizlerlede paylaşmak isterim. Bilmiyorum bu sadece benim yorumum doğru yada yanlış ….
Bundan kısa bir süre önce hepimizin bildiği gibi KUŞ GRİBİ HASTALIĞIYLA MÜCADELE için yaklaşık 2- 3 milyon arası TAVUK katlettik yada TEMİZLEDİK diyelim.. Şimdi ne alaka KKKA hastalığıyla KUŞ GRİBİ diye sorarsanız hemen devam edelim. DOĞA bir denge üzerine kuruludur. Bildiğiniz gibi doğada ki bir neslin tükenmesi besin zincirinin etkilenmesinden tutunda diğer tür canlı nesillerin popülasyonlarına kadar etkili olabilmekte işte biz biz insanlar kendimizi korumak için yada şöyle de diyebiliriz kendi neslimizin devamı için diğer bir Canlı türüne kasıtta bulunduk. TAVUK lara yada KUŞ türlerine diyebiliriz. 3 Milyon civarı TAVUK KATLETTİĞİMİZE göre şöyle bir hesap yapın her tavuk ömrü hayatında 1 tane KENE yemiş olsaydı 3 milyon tane kene bu gün tavukların midesinde taşlıklarında hazmedilmiş olacaktı YANİ BU KADAR FAZLA KENE ve KENE HASTALIĞI KENE ÖLÜMÜ İLE KARŞILAŞMAYACAKTIK.. Tabili bu sadece benim yorumumum bilmem hak verir misiniz ?

 

“Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığı Nedir ? Keneler hakkında…” üzerine 20 yorum

  1. bence ali bey doğru diyor.çünkü keneler hakkında henüz birşeylere sahip diyiliz.sizlerden istediğimiz bize güvenin ve dediklerimizi ciddiye alın. eğer almassanız keneler yüzünden ülkemizdeki insanların yüzde yüzü yok olmaya devam edecekler. lütfen kendinize dikkat edin.

    Yanıtla
  2. EFENDİLER Bİ SORUM OLACAK SİZE CABUK YANITLARSANIZ SEVİNİRİM KENE ISIRDIKTAN SONRA DÜŞERMİ , BEN 3 GÜN ÖNCE ORMANDA 6 SAAT OYALANDIM EVE GELDGMDE 3 NOKTADA ŞİŞLİK VARDI AMA KENE YOKTU 2. GÜN BURNUMDAN KAN GELDİ SİZCE NEDİR BU .

    Yanıtla
  3. sivas hamdi öz ben resimde gördümüz kenenin aynısında ben 1 tane buldum ama hiç elimi falan sürmedim şimdi pet şisede duruyor tıbba araştırmalara faydam olmasını isterim eger isterseniz araştırma yapmanız için size vermek isterim bana ulasacanız no 05433 size kolaygelsin

    Yanıtla
  4. hamdi öz ;

    Bu pet şişeyi dikkatlice sağlık bakanlığına gönderebilirsin. Fakat onlar zaten kene türlerini biliyorlardır. Göndermeden önce bir mail at sor… Ayrıca benim düşüncem dikkat et ısırmasın ölürsün.. En kısa sürede o pet şişeden kurtul…!

    Yanıtla
  5. kkka hastalıgından tedaviyle iyileşmiş kişide tekrar yakalanma riski var mı? hastalığa karşı bağışıklık kazanır mı? cevabınızı bekliyorum..

    Yanıtla
  6. slm.Ya kenenin kanatları olurmu. yada uçarmı? kene konunca hemen yapışırmı? bu sorularıma lütfen cevap yazın.

    Yanıtla
  7. arkadaslar kene ısırdıgı yerden kendı kendıne ayrılırmı ve hastanede yapılan ılk kene tahlılınde eger temız cıkarsa bundan sonra tahlıl yaptırmaya gerek varmı varsa veye yoksa nedenı nedır ltfen cvp yazın

    Yanıtla
  8. ben kenenin cama kondugunu gordum. icerden buyutecle inceledim. kene resimleriyle karsilastirdim. tipatip aynisiydi. sonra birden uctu.ama ucmaz biliyordum.

    Yanıtla
  9. merhabalar benim bir sorum olacak..Yaklasik 11 12 gun once sabah kalktigimda ayak tabanlarimda agri ile kalktim bu agrilar yavas yavas butuk eklem bolgelerime yayildi ayak bileklerim el bileklerim dirseklerim belim….3 4 gun sonra kaval kemigi uzerinde findik kadar bi sislik oldu ben onemsemedim fakat su anda orasi bi elma kadar buyudu ve koyu kirmizi morarmaya yakin bi renk aldi ayagimin ustune basamiorum fakat 5 dakika hareket ettikten sonra agri gecior doktora basvurdum… Enfeksiyon dedi ve Herracilin isminde bi antibiyotik verdi. Bende ates bulanti kusma halsizlik olmadi ayagimda kene falanda yoktu acaba bunun sebebi sizce ne olabilir sadece enfeksiyon mu yoksa baska bi tur bisey olabilirmi kene isirmasi veya virus gibi… 2 3 gundur acayip canim sIkIlmakta.. yardimci olursaniz sevinirim…Tesekkur ederim

    Yanıtla
  10. ARKADAŞLAR KENE İÇİN ERZURUMDA BETİS GENEL İLAÇLAMA TARAFINDAN ACİL KENE BİLGİ HATTI KURULMUŞ BİRAZ ÖNCE HABERLERDE OKUDUM 7 / 24 SAAT HİZMET VERİYORLARMI KENE VE KENE VAKLARI İLE KARŞILAŞIRSANIZ ARAYABİLİRSİNİZ ALO KENE BİLGİ HATTI 0 442 233 73 96 – 0 541 230 19 69

    Yanıtla
  11. @tolga ısırılan her bolge de kene vakası olacak dıe bır sey soz konusu deıldır yer yuzunde kene dısında enfeksıyon kapılacak bır cok zehırlı bocek yada cesıtlerı vardır

    Yanıtla
  12. ben sormak ıstedıgım bısey var heryerde sorguladım ogrenmek ıstedım ama bı turlu dogru cevabı bulamadım annem dun bı akrabamızın koyune gıttı ve sabah geldıgınde bacagının arka kısmında bı kızarıklık oldugunu ve bozuk para buyuklugunde yuvarlak bı sekılde baya bı kızarıklık oldugunu ve orta kısmın adeta 1 yıldız seklı alarak kızardıgını gorduk fakat kasıntı yada agrı yok buna kene demek mumkun muudr doktara basvurulmalımıdır?

    Yanıtla
  13. ya lütfen biri yardım etsin geçen gün(3-4 gün önce) karnmda bene benzer birşey gördüm siyah nkta olduğunu düşünüp sıktım çkmadı fakat 2 gün snra oranın yara olduğunu farkettim ve kabuk bağladığını gördüm bugn de kabuğunu attı acaba kene mi lütfen cevap verin ??

    Yanıtla

Yorum yapın