Son birkaç haftadır LG G4 kullanıyorum. LG G4, hoşuma giden, kullanımından keyif aldığım Android cihazlardan biri haline geldi. Hatta bu cihazı hiç geri vermesem diye düşünmeye başladığımı da itiraf etmeliyim.
Bugün kaleme aldığım LG’nin yeni amiral gemisi G4 Nisan sonunda, aralarında İstanbul’un da bulunduğu dünyanın birçok şehrinde lanse edildi.
LG G4 ilk elinize aldığınız zaman deri kapağı ve hafif eğimli tasarımı ile dikkatinizi çekecektir.
Deri arka kapak olan modelini incelediğim için de kendimi şanslı hissediyorum. Gerçekten de cihazı elinizde tuttuğunuzda ya da masaya koyduğunuzda kalitesini ve kendini, etraftaki insanların dikkatini üzerine çekerek fark ettiriyor.
[kirmizi]Deri kaplamalı olarak gelen LG G4, el işçiliği ile üretilmiş ve suni değil, gerçek bir deri! Telefonu elinizde tuttuğunuzda ise size verdiği his gerçekten de takdire şayan![/kirmizi]
Elbette ki farklı renklere sahip arka kapak tasarımları da bulunuyor.
Bilmiyorum hassas bir hayvan severseniz (biz hayvan sevmiyor muyuz? Seviyoruz tabi ki ancak bazı kişiler bu konuda daha hassas) seramik beyaz, metalik gri ve parlak altın arka kapak tasarımlarından birini de tercih edebilirsiniz.
Arka kapak değiştirilebiliyor.
Aynı zamanda arka kapağı açtığımız zaman pilin de sökülebilir olduğunu görüyoruz. Bunun yanı sıra deri kaplamalı plastik arka kapağı açtığımız zaman microSD ve SIM kart yuvalarını görüyoruz. Arka kapağın üzerinde G3’de gördüğümüz tasarım ile kameranın hemen altında ses tuşları ve açma kapama tuşunu görüyoruz.
İlk başta ilginç gelse de bu tuşları arkadan kumanda etmek gerçekten de keyifli ve kolay… (Ekran görüntüsü almak istediğiniz zaman ses kısma ve açma tuşuna birlikte basmak biraz zor olabilir. Ancak G4 üzerinde bir uygulama eklenerek bunun üstesinden gelinmiş.)
LG G4’ün 16 Mega Piksel kamerası arka kısımda fiziksel tuşların üzerinde yer alıyor. Ana kameramız F/1.8 diyafram açıklığı değeriyle özellikle düşük ışıklı ortamlarda daha net fotoğrafların çekilmesi hedeflenmiş.
LG G3’te gördüğümüz lazer otomatik odak sistemi LG G4’ün arka kamerasının hemen yanında yer alıyor. Sensörün diğer yanında ise LED flaşa benzer bir yapı var. Bu yapı kızılötesi renk spektrum sensörü ve bu sayede daha gelişmiş bir fotoğraf kabiliyeti (nesnelerden yansıyan ışığı kızılötesi algılayıcılarla belirliyor ve gözün gördüğü şekilde fotoğrafa aktarım yapıyor) olduğuna işaret ediyor.
Ön kameramız ise rakiplerine göre bir adım daha öne çıkıyor.
LG G4 ön kamerası 8 Mega Piksel çözünürlüğüne sahip ve özçekim sevenlerin epey hoşuna gideceğini düşünüyorum! Kısacası 2,3,4,5MP’lik kameraların selfie çekmimi yerine 8 Mega Piksellik çözünürlük ile daha iyi özçekim yapabilirsiniz.
Kavisli yapı!
LG, hatırlarsanız daha önce eğimli yapıya sahip G Flex isminde bir model daha çıkartmıştı. G4 modelinde ise yine bu kavisli yapıyı görüyoruz. Arka cebinize koyduğunuz zaman, kavisli yapısı sayesinde sizi rahatsız etmiyor.
Masaya ekran alta gelecek şekilde koyarsanız bu kavisi rahatlıkla görebiliyorsunuz.
Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Akıllı telefonlar ne yaparsanız yapın, yüz üstü yere düştükleri zaman ekranlarının kırılma olasılığı çok yüksektir. Ancak LG G4’deki bu kavisli yapı sayesinde kolay kolay ekranın kırılmayacağını (köşeler zarar görebilir) söyleyebilirim. Zaten Gorilla Glass 4 teknolojisi ile ekran çizilme ve darbelere karşı dayanıklılık sağlıyor.
Tasarımdan devam edecek olursak…
LG G4’ün kalınlığı 9,8mm (en kalın kısmı ortası, kenarlara doğru daha da inceliyor) ve ağırlığı 155 gram. Bu sayede hem ince hem de hafif bir telefon olarak karşımıza gelmekte. LG G3 ile yan yana getirdiğiniz zaman, biraz daha geniş olduğu dikkatinizi çekecektir.
Gorilla Glass 4 ile güçlendirilen ekran ön yüzü tamamen kaplıyor.
Ekranın üst ve alt kısımları noktacılıklı bir tasarıma sahip. Üst kısımda görüntülü görüşme kameramız, höparlör ve sensörler ile bildirimler için uyarı Led’i bulunuyor.
Ekranın alt kısmında ise LG logosunu görüyoruz. Üst kenarda dış ses mikrofonu için bir delik olduğunu görüyoruz. Hemen yanında ise bir kızılötesi verici bulunuyor. Bu kızılötesi verici ile televizyon, uydu alıcı ve klima gibi cihazları uzaktan kumanda edebiliyoruz.
Alt kenara baktığımızda ise micro USB girişini, mikrofon deliğini ve 3,5mm kulaklık girişini görüyoruz. Sol yan ve sağ yan kenarlarda herhangi bir tuş bulunmuyor.
Tasarım olarak G3’ün çizgileri devam ediyor.
[sari]Ayrıca küçük değişiklikler sayesinde daha güzel ve çekici bir akıllı telefon karşımıza çıktı! Rakipleri metal tasarımlara doğru kayarken LG firmasının G4 ürününde de plastik bir kasayı tercih ettiğini görüyoruz.[/sari]
Ancak, farklılığını tasarımı ve deri kapağı le rahatlıkla ortaya koymuş ve cihazı elinize aldığınız zaman kalitesini belli ediyor.
Ekranımız G3 modelindeki gibi 5,5 inç büyüklüğünde ve 1440×2560 piksel çözünürlüğe sahip IPS LCD özelliğinde. Ekran netliği ve keskinliğine ek olarak “Quantum Ekran” teknolojisi ile karşımıza geliyor. Renkler ve parlaklık konusunda bir adım daha öne çıkan LG G4, renkleri daha gerçekçi ve canlı şekilde gösterebiliyor.
Parlak güneş ışığı altında kullandığımda ise gayet memnun kaldığımın altını çizmek istiyorum! Yalnız güneş altında iyi bir deneyim için ekran parlaklığını sonuna kadar açmanızı tavsiye ederim. Yan taraflardaki görüş açılarının da epey yüksek ve net bir görüntü verdiğini söyleyebilirim.
Ekranın yan çerçeveleri çok ince tutularak tek elle rahat bir kullanım sağlanmış!
Bu tasarım sayesinde LG G4’ü avuç içinde rahatlıkla kavramak ve kullanmak mümkün hale getirilmiş. LG G4’ün kavisli yapısında en ince noktası 6.3 mm ve en kalın noktası 9.8 mm kalınlığında. İnce telefon kullananlar için belki birkaç mm kalın gelebilir. Ancak benim için negatif bir durum yaratmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
[kirmizi]LG G Flex modelinden alınan hafif kavisli yapısı tasarıma ayrı bir hava katıyor.[/kirmizi]
LG G4, G3 modelinde olduğu gibi güç ve ses tuşlarının arka tarafta, kameranın altına yerleştirildiğini görüyoruz. Telefonu elinize almadan açmakta zorlanabilirsiniz. LG bu konuda da güzel bir çözüm geliştirmiş. Aslında telefonu elinize almadan, ekrana iki kere dokunarak cihazı aktif hale getirebiliyorsunuz.
Arka kapağı açtığımız zaman iç kısmında NFC anteni görülüyor. Arka kısım üzerinde ise 3.000 mAh kapasiteli bir pil konulduğunu görüyoruz. Rakiplerin nano SIM kart yuvasını tercih ederken, G4 modelinde micro SIM yuvası ile devam ettiği dikkatimi çekti.
Ekran 1440×2560 piksel çözünürlüğe sahip! Bilmeyenler için söylemek isterim bu çözünürlük 2K görüntü demektir. Diğer bir yandan da ekranımızın 538 ppi değeri ile görüntü kalitesinden ödün vermediğini söylemek gerekiyor.
[sari]G3’ün ekranı zaten muhteşem bir kalite sunuyordu. Aynı şekilde de G4 modelinin bu çizgiyi devam ettirdiğini hatta bir adım daha öne çıkardığını görüyoruz.[/sari]
Quantum teknolojisinin G4 ile bizlere sunduğu müthiş bir deneyim!
LG G4’te Quantum IPS panel kullanıyor. Kısacası G3 modeli ile kıyasladığımız zaman daha zengin renk ve daha yüksek parlaklık sağladığı görmekteyiz.
Isinma olayi nasil abi.
G3te acayip bir isinma soz konusu hele ki oyunda. 1 haftalik deneyimin sirasinda isinma durumuna denk geldinmi
Yazımda belirttiğim gibi zorlarsan plastik kasa ve deri kılıf biraz ısınıyor ama öyle ahım şahım bir şey değil, rahatsız edecek kadar da yüksek değil.
gorilla glass 4 demişsiniz ama cihazda gorilla glass 3 bulunuyor düzeltmenizi öneririm
bu arada arka kapağın deri olması avantajmı kullandıkları deri uzun süre dayanabilecek gibi mi ?
Daha onceden ilk cıktığında g2 almıştım g3u ise alalı3 hafta oluyor ilk 1haftası aşırı ısınma yapıyodu şimdilik daha öyle bir sorunum kalmadı kendiliğinden düzeldi extra olarakda 1.30 saate yakın full açık ekran ve şarjda iken 1gbden yukarı oyun oynuyorum cok az hissettirmeyen bi ısınma oluyo bu yüzden teşekkürler LG
yeni alan bir arkadaşım batarya ve şarj aletinin bozulduğunu söyledi sizin düşünceniz ney
söyleyebilir misiniz
Duyduğuma göre bataryasında sorun çıkıyomuş doğru mu bende almayı düşünüyorum ama bu soru kafama takıldı cevabını verir misiniz