LG G4 modelimiz üzerinde Android 5.1 işletim sistemi bulunuyor. LG üzerinde UX 4.0 sürümündeki arayüz bizi karşılıyor. UX 4.0, LG Optimus G’den bu yana bir hayli keyifli ve kolay bir kullanım sağlıyor. Ayrıca Quick Memo ve Qslide gibi özellikleri yine UX 4.0 üzerinde kullanabiliyoruz. Diğer bir noktada ise arayüze “Hızlı Çekim, Üç Çekim modu, Smart Settings, Akıllı Bildirim” gibi kullanışlı özellikler getirilerek tasarımda farklılık yaratılmış.
[sari]Telefonunuz kapalıyken, arkada yer ala ses kısma tuşuna basarak kamerayı aktif hale getirerek hızlıca fotoğraf çekebiliyorsunuz.[/sari]
Önemli durumlar LED uyarı ışığı sayesinde farklı renklerde bize bildirim sunabiliyor.
Ayrıca Smart Settings sayesinde konumunuz tespit edilerek evde veya işte ses kapatmak, Wi-Fi açmak, Bluetooth’u aktif etmek gibi özellikleri otomatik hale getirebilirsiniz.
Ev konumunuzu GPS üzerinden tespit ettiği anda, size ekran kilit şifresi sormuyor. Otomatik olarak Wi-Fi açılabiliyor ve 3G’yi kullanmıyor.
LG G4 üzerinde Anroid 5.1 Lolipop sürümü olduğunu görüyoruz.
LG G4 üzerinde, rakipleri gibi telefonda pil tasarrufu sağlayan ekranı “siyah – beyaz” hale çeviren bir mod yok! Ancak pil tasarruf modunu aktif ederek, tasarrufa geçebiliyor. Bunun yanı sıra, “Oyun Optimizatörü” isminde bir uygulama ile rakiplerine karşın farklılık sağlıyor. İsterseniz bu özelliği açarak, telefonun oyunlarda video kalitesini otomatik şekilde ayarlamasını ve böylece oyunlarda da pil tasarrufu yapmasını sağlayabilirsiniz.
Gelelim performans ve özelliklere!
LG G4 akıllı telefonumuz, Qualcomm Snapdragon 808 yonga seti ile karşımıza geliyor. Yalnız dikkatimiz çeken nokta rakipleri gibi 8 çekirdek yerine 6 çekirdekli ve 1.8GHz saat hızında çalışan Qualcomm Snapdragon 808 çipseti bulunmakta. Yani 2 adet ARM Cortex-A57 ve 4 adet ARM Cortex-A53 işlemcisi bulunuyor.
İki çekirdekli 1.8 GHz hızında Cortex A57 ve 4 çekirdekli Cortex A53 işlemcileri ile sıkı bir performans sunan LG G4, 8 çekirdekli rakiplerin amiral gemileri karşısında performans konusunda birazcık geriden geliyor.
Aynı zamanda G4 üzerinde Adreno 418 grafik yongası kullanılmış. Ayrıca LG G4, 3 GB Ram kapasitesi sunuyor. G4 üzerinde 32 GB’lık dahili hafıza var ve micro SD kart yuvası sayesinde tam 128 GB’a kadar destek sağlıyor.
Kullandığım süre boyunca herhangi bir takılmayla karşılaşmadım. Özellikle de bol bol Asphalt 8 oynadığımı itiraf etmeliyim 🙂 (Oyunlardan nefret ederim ancak, test yapmaktan da geri kalmam) Hafızasını ağzına kadar doldurmadığınız sürece kolay kolay tekleme veya takılma ile karşılaşmayacağınızı düşünüyorum.
[kirmizi]Bunun yanı sıra, LG G4 üzerinde Smart Cleaning uygulaması yer alıyor. Bu uygulama ile ara sıra telefonda yer alan gereksiz dosya artıklarını temizleyebilirsiniz.[/kirmizi]
Oyun performansını gerçekten de beğendim! Asphalt 8 ve Modern Combat 5 ile test ettiğim zaman sıkı bir performans sundu.
Peki ses?
Bilmeyenler için hatırlatma yapmak isterim. Ben mono bir adamım. Bir kulağım duymadığı için, Stereo’dan Dolby’den pek anlamam. Bana göre ses kalitesi idare eder öyle ahım şahım müthiş bir performans beklemeyin. Ancak S6 ile kıyaslarsam benzer performans sunduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Isınma ve pil süresi?
LG G4 üzerinde 3.000 mAh‘lik bir pil bulunuyor. G3 ile aynı kapasitedeki batarya değiştirebilir olduğu iyi iyi bir performans sunabiliyor. Samsung S6 ile kıyaslarsak, 2.550 mAh’e göre 3.000 mAh’lik bir pil kullanılması pil performansını net olarak ortaya koyacaktır. Aynı zamanda One M9 üzerinde 2.840 mAh’lik bir pil bulunduğunu da hatırlatmak isterim.
Yalnız hızlı şarj özelliği bulunmuyor. Ancak İnternet üzerinde okuduğum kadarı ile bir Firmware güncellemesi ile geldiği söyleniyor.
Ancak düşük güç tüketerek ve 3.000 mAh‘lik pili sayesinde tam şarj durumu ve orta halli bir kullanımda günü çıkarmanıza yetecektir.
Özellikle de GPS, 3G ve Wifi açık olarak sürekli İnternet üzerindeydim. Çoğu zaman ise akşam eve gelene kadar (6-7 saat) idare ettiğini söyleyebilirim.
Kısacası orta halli kullanım senaryosunu göz önüne alırsak, 8-9 saate kadar pil ömrünü yakalamak mümkün. Ancak benim gibi yoğun kullanıyorsanız 6-7 saat sonra şarj etmek zorunda kalabilirsiniz.
[sari]Kısacası günü kurtaracağınız bir pil teknolojisi henüz icat edilmedi! Hele ki iPhone’lar için böyle bir teknoloji yok![/sari]
Oyun oynadığınız zaman telefon birazcık ısınıyor!
Öyle rahatsız edici bir durum söz konusu değil. Ancak hissedilebilir bir derecede ısı ortaya çıkarıyor. Oyun dışında telefonu aşırı şekilde zorlamazsanız ısı ortaya çıkarttığını fark etmeyeceksiniz.
Bu noktada telefonun plastik bir yapıya sahip olması ve arka kapağın deri kaplama olması ısıyı yaymadığı için dezavantaj yarattığını söyleyebiliriz.
Kamerasını beğendim!
Önde 8 MP ve arkada 16 MP çözünürlükteki kameralar gayet başarılı! G3’de hatırlatsanız 2.1MP’lik ön kamera vardı. G4’de ise özçekim sevenler için 8 MP’lik bir kamera kullanılmış ve rakiplerine karşın büyük bir başarı sağlıyor.
[mavi]G4, f/2,4 diyaframı da f/1,8’e düşürüyor. Bu da düşük ışıklarda daha yüksek performans sunan başarılı fotoğraflar çekmek demek![/mavi]
Kameramız aynı zamanda optik imaj sabitleyici ile sallanma ve titremelere karşı direçli bir yapıya sahip! Bu sayede hareket halindeyken daha net fotoğraf çekebilir, video kayıt edebilirsiniz.
Yine de düşük ışıkta diğer rakiplerine göre başarılı fotoğraflar çekebiliyor. Bunun yanı sıra fotoğraflar için RAW desteği sunduğunun da altını çizmemiz gerekiyor!
Sonuç olarak…
Uzun zamandır beklenen LG’nin yeni amiral gemisi G4, beklenen başarıyı karşımıza getiriyor. Deri kaplaması ve kavisli yapısıyla rakiplerine göre fark yaratan ve şık bir tasarımla karşımıza gelen G4, elit bir görünüm sağlıyor.
Performans konusunda hiçbir hayal kırıklığına hiç uğramadım. Gerçekten de başarılı ve sıkı bir performans sunuyor. Ayrıca diğer rakiplerinden de öyle çok geride kalır bir durumu olmadığının altını çizebiliriz.
Dikkatimi çeken nokta sadece deri kaplama ve plastik yapısı nedeni ile yoğun kullanımda birazcık ısınıyor olmasıydı. Diğer bir yandan da pil konusunda akıllı telefonların kabusu devam ediyor. Ben çoğu zaman günü kurtarıyorum.
Standart veya orta halli kullanımlarda ise rahatlıkla günü kurtarabilirsiniz. Ancak yoğun kullanımlarda 30-40 dakika kadar bir yerde şarj etmek zorunda kalabilirsiniz.
Fotoğraf konusunda gayet iyi, ön kamerasının da 8MP olması selfie tutkunları için tercih sebebi olacaktır. Gün ışığında ise çok güzel fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Telefonun ince kenarlı olması da 5,5 inçlik ekrana göre tek elle kullanım avantajı sağlıyor.
Quantum QHD + IPS teknolojisine sahip ekranımız ise rakiplerine göre öne çıkıyor. Ekran parlaklığı, renkler ve canlılık gerçekten de harika bir deneyim sağlıyor.
Pil ömrü konusunda 3.000 mAh‘lik batarya, mevcut amiral gemilerine göre daha fazla pil süresi sunuyor. Bu da rakiplerine göre tercih sebebiniz olacaktır.
İşletim sistemi Android 5.1 ve UX 4.0‘ın güzel uyumu karşımıza geliyor. Performansı gayet iyi ve kullanımı gayet keyifli. LG’ye özel Smart Bulletin ekranı ve uygulamaları da yine rakiplerine göre bir adım daha öne çıkmasını sağlıyor.
Teknik Özellikleri;
İşlemci: Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 (1.8 GHz 2x Cortex A57 + 1.4 GHz 4 x Cortex A53)
Grafik: Adreno 418
RAM: 3 GB DDR3
Depolama: 32 GB (microSD kart ile 128 GB)
Ekran: 5.5 inç Quad HD Quantum IPS ekran ve Corning Gorilla Glass 4 – 1440 × 2560 px
İşletim Sistemi: Android 5.1
Kamera: 16 Mega Piksel F 1.8 / 2160p 30 FPS / 1080p 60 FPS – 8 Mega Piksel / 1080p 30 FPS
Batarya: 3000 mAh
Micro SD kart: 128 GB’a kadar artırılabilir.
Diğer: NFC Var, GPS Var, LTE (4G) Var, HDMI Yok, Bluetooth Var, FM Radyo Var,
Ağırlık: 155 gram
Böyle güzel bir yazıya kimse yorum yazmamış, ilk yazan ben olmak istedim bu sadece sol kulak yazısını da okumuş oldum benim için verimli bir sayda oldu burası. Teşekkürler Hamza bey bu yazı yazılalı 1,5 yıl olmuş ve ben bu telefonu almayı gündemime aldım bendeki de ayrı bir özür işte 😀
Eyvallah 🙂