LG, G serisindeki konsepti biraz daha farklılaştırarak G5 adı ile karşımıza çıkardı. G5’de dikkatimi çeken kısımlardan birisi tek parça metal bir kasadan imal edilmesi oldu. Diğer bir yandan da LG G5’i modüler telefonların öncüsü olarak görebiliriz. Cihazın alt kısmındaki tırnağa bastırdığınız zaman pil bölümü bir modül olarak alt taraftan çıkarılabiliyor. Umarım modüler telefon konusunda diğer markalara da öncü olacaktır.
Şık bir tasarım ancak LG G4’e göre farklı bir hava katılmış.
LG G5, istenildiğinde dijital kamera ya da Hi-Fi oynatıcı gibi birçok cihaza dönüştürülebiliyor. Bu özellikleri sayesinde de rakiplerine karşın bir adım daha öne çıkıyor.
LG G5 farklı tasarımı, modüler yapısı ve performansı ile eminim ki kullanıcılarına bambaşka bir deneyim katacaktır. LG G5’in bir diğer özelliği ise 135 derecelik geniş açıya sahip kamerası. Artık fotoğraflarınız gözlerinizin gördüğü bir şekilde karşınıza geliyor. Gelişmiş ekranı ve fotoğraf deneyimi ile de dikkatleri çekecektir. Çektiğim fotoğrafları başka bir cihazda görüntülemek istediğimde ise LG G5’in ekran kalitesini yaklayamadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Tamamı metal olan pürüzsüz gövde tasarımına sahip LG G5 için ek bir pil alırsanız piliniz bittiği zaman cihazınızın pilini anında değiştirebilirsiniz.
LG G5 üzerinde 5,3 inç büyüklüğünde Quad HD IPS Quantum, 3D Arc Glass özelliğinde bir ekran bulunuyor. Büyük ekrana rağmen yan kenarlar da mümkün olduğu kadar ince tutularak, telefonun boyutları küçültülmüş.
LG G5, 2799TL perakende satış fiyatıyla ülkemizde satışa sunuldu.
LG‘nin İlk Modüler Tip Akıllı Telefonu olarak karşımıza gelen G5, yenilikçi tasarımının yanı sıra bir eğlence kutusu haline de gelebiliyor.
Çok Geniş Açılı Lens ve Gelişmiş UX
LG G5’in arka tarafında bir adet standart 78 derecelik ve bir adet de tüm akıllı telefonlar içinde en genişi olan, 135 derecelik lens olmak üzere, iki adet kamera bulunuyor.
LG G5’in 135 derecelik lensi, diğer akıllı telefon kameralarından yaklaşık olarak 1,7 kere; insan gözünün sahip olduğu görüş alanından ise 15 derece daha geniş bir görüş açısı sunuyor. Kullanıcılar, bu geniş ekran lens sayesinde, nesnelerden uzaklaşmak zorunda kalmadan daha büyük manzaraları, daha geniş görebilecek ve daha büyük alanları kolayca fotoğraflayabilecekler.
Pil konusunda iyileştirmeler
LG G5 üzerinde güç tüketimini en aza indirgemek için ekran kartı, IC memory ve güç yönetimi özelliğini yeniden tasarlayan LG, özel bir pil tasarruf teknolojisini de bizlere sunuyor. Kullanıcıların ortalama olarak bir günde 100’den fazla kez saate baktıları düşünülerek, ekranın siyah ışığının yalnızca küçük bir bölgeyi aydınlatması düşünülmüş. Bu sayede pili daha az harcaması amaçlanarak pilin saatte yüzde 0,8 kadarını kullandığı ortaya çıkıyor.
Daylight Mode sayesinde ise ortamdaki ışık durumunu saptayarak eş zamanlı olarak ekran parlaklığını 850 nit’e kadar yükseltip düşürebiliyor. LG G5 bunu o kadar hızlı yapıyor ki daha gözleriniz ortamdaki ışık farkını anlayamıyorsunuz.
Peki Performans?
LG G5 gayet performanslı ve güçlü bir telefon. 4GB Ram kapasitesinin yanı sıra enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil Snapdragon 820 işlemcisini kullanıyor. Gelişmiş 64-bit performans ayrıcalığı sunan Snapdragon 820 işlemicisine, Adreno 530 grafik işlemcisi ile destek veriliyor. Hafızası ise 32GB olarak karşımıza geliyor. Ayrıca bu müthiş cihaz micro SD kart ile hafızası artırılabildiği gibi 2TB‘a kadar da destek veriyor. Elbette amiral gemi dediğimiz şey bu olmalı?
Qualcomm Hexagon DSP ve aynı zamanda Qualcomm Spectra 14-bit çift görüntü sinyali işlemcisiyle (ISPs), yüksek çözünürlüklü DSLR kalitesindeki görüntüleri önemli bir enerji tasarrufuyla birlikte sunabiliyor. Enerji tasarrufu demişken 2.800 mAh kapasitede modüler bir pile sahip olduğumuzu da söylemek gerekiyor.
Bugüne kadarki en gelişmiş CPU mimarisini kullanan LG G5, Adreno 530 grafikleri ile yüzde 40’a kadar daha hızlı grafikler ve aynı oranda enerji tasarrufu sunuyor. Diğer bir yandan da 4K kayıt yapmayı destekleyen ve 1080p çözünürlükten dört kat daha fazla olan videoları oynatabilen Snapdragon 820 işlemcisi, kullanıcıların günlük çekimlerini çok daha hızlı ve detaylı bir şekilde izleyebilmelerini sağlıyor.
Elimize aldığımız zaman çok hafif bir telefon olduğunu görüyoruz. Toplam 159 gram ağırlığa sahip olan LG G5’in pil modülünü çıkardığımız zaman bir tüy kadar hafif olduğunu söyleyebiliriz.
İşlemci aynı zamanda sanal gerçeklik için de optimize edildiğinden en gerçekçi renkleri ve yüksek kaliteli pikselleri üreterek LG G5 kullanıcılarının yeni nesil sanal gerçeklik tecrübesi deneyimletiyor.
Yüksek Hızda İnternet!
Snapdragon 820 işlemci aynı zamanda entegre edilmiş X12 LTE modem çipi ile 600 Mbps’ye kadar olan Category 12 indirme hızlarını ve 150 Mbps’ye kadar olan LTE Category 13 uydu hızlarını da destekliyor. Kısacası LG G5 ile 4,5G’nin keyfini çıkarabilirsiniz.
Sonuç olarak Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile gelen LG G5 gayet performanslı, eğlenceli ve şık bir tasarıma sahip, gerçekten de ödediğiniz parayı hak edecek cihazlardan biri olarak görüyorum. İyileştirmeler G4’e göre İnternet hızından tutun da hafızaya kadar birçok noktada karşımıza çıkıyor. Gümüş, Titan, Altın renkleri ile gelen LG G5, sanıyorum ki rakiplerine göre çıtayı bir adım daha yukarıya çıkaracak gibi.
Diğer bir yandan artık G5 ile USB Type-C 2.0 bağlantı noktası karşımıza çıktı. USB noktasında da farklı bir şarj girişi görüyoruz.
Modüler özelliği sayesinde de biz tüketicilere sunulan ilk cihazlardan bir tanesi. Umarım, modüler yapısı çok daha gelişerek bizlere farklı deneyim sunmaya devam edebilirler.
Teknik Özellikler:
- İşlemci: Qualcomm Snapdragon 820
- Ekran: 5.3-inç Quad HD IPS Quantum Ekran (2560 x 1440 / 554ppi)
- Hafıza: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (2TB’a kadar)
- Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C 2.0 (3.0 uyumlu) / NFC / Bluetooth 4.2
- Kamera: Standard 16MP, Geniş 8MP / Ön: 8MP
- Batarya: 2,800mAh (çıkarılabilir)
- İşletim Sistemi: Android 6.0 Marshmallow
- Boyular: 149.4 x 73.9 x 7.7~8.6mm
- Ağırlık: 159g
- Ağ: LTE / 3G / 2G – Cat 12 / Cat 13
- Renk: Gümüş / Titan / Altın