Merhaba arkadaşlar bugün siz değerli okuyucularıma e-posta ile gelerek sisteme bulaşan bir keylogger’dan bahsetmek istiyorum. Öncelikle uyarıyı gönderen Aysun Tuncer Hanım’a da buradan teşekkürlerimi iletirim. Bu zararlı yazılım MALİYE BAKANLIĞI [mailto:[email protected]] mailinden geliyormuş gibi kullanıcılara gönderilmekte. Bu mail içeriğinde ise Mükelleflerin vergi borcu ile alakalı sahte bir bilgi geçilmekte. Bu zararlı dosyanın bulaştığı e-posta içeriği aşağıdaki gibi…
MÜKELLEFLERİN VERGİ BORCUNDAN DOLAYI HACZEDİLEREK 6183 SAYILI A.A.T.U.H. KANUNUN GEREĞİNCE SATIŞA ÇIKARILAN ARAÇLAR , YAT VE KOTRALARBakanlığımız bünyesindeki hacizli araç ve vasıtalar mayıs ayında satışa çıkartılacaktır.Satışa çıkartılacak vasıta listesi Satış şart ve usulleri e-mail ekinde gönderilmiştir.İlgililere duyurulur. Adres: Maliye Bakanlığı BAKANLIKLAR / ANKARA Telefon: 0312 656 51 31 – Fax : 0312 651 78 76
Bu içerik mail ekinde olan dosyayı açmanızı sizden istiyor. Mail içeriğine ekli olarak gelen “vasıtalistesivesartlar.zip” dosyasını açtığınızda içerisinden “vasıtalistesivesartlar.com” dosyası çıkmakta. Bu dosya ise bir keylogger yani zararlı bir yazılım. Çift tıklayıp açmaya kalktığınız zaman sisteme kendisini kuruyor.
PWS-Banker!gxi isimli bu zararlı yazılım (trojan) sisteminize bulaştığında kredi kartı, banka hesabı gibi bilgilerinizi çalmaya çalışmakta. Bilgisayarınızdan yapacağınız bankacılık işlemleri ya da Facebook, Gmail ve Hotmail gibi şifreli alanlara ulaştığınızda klavyenizden bastığınız tüm tuşları kayıt ederek çalıyor.
Çaldığı bu bilgileri kendi merkezine size hiçbir şey çaktırmadan iletebilmekte. Bu sayede şifreleriniz kötü niyetli kişilerin eline geçebilmekte. Sizlere tavsiyem yukarıda belirttiğim gibi bir e-posta alırsanız lütfen e-postayı açmadan siliniz. Aksi takdirde bütün şifreleriniz çalınabilir!
Unutmayın devlet size e-posta gönderdiğinde e-posta ekine .COM uzantılı, .BAT uzantılı ya da .EXE uzantılı dosyalar eklenmez.
Bu tarz e-postalara karşı korunmak için lütfen iyi bir antivirüs yazılımı kullanınız ve sürekli antivirüs programınızın güncellemelerini kontrol ediniz.
Şifreleri hatırlatmak en güzeli:) Bankalar zaten sms atıyor son şifreyi, yine de tam güvenli değil tabii. Teşekkürler uyarın için.
Bi keresinde spam mailde benim kendi şifremi hatırlatıyorlardı. Msn şifremi üstelik. 🙂 Çok sağolun uyarınız için.