Şimdi ne gerek var diye soranlarınız olacak 🙂 Doğru haklısınız şifremizi değiştirmek istersek “şifremi unuttum” yapabiliriz. Peki WordPress’i yeni kurduğunuzu varsayalım. Kurarken e-mail adresinizi yanlış yazdınız yada sistemin e-mail gönderme servisinde bir sıkıntı var ve şifrenizin gelmediğini düşünün..!
Yani bir şekilde WordPress size şifrenizi göndermiyor varsayalım. Peki ne yapacağız ? Sistemi baştan mu kuracağız ? Yok canım daha neler 🙂 Gelin sizlere WordPress şifrenizi Mysql üzerinden nasıl değiştirebileceğinizi anlatayım.
Öncelikle kontrol panelinizden PhpMyAdmin’e bağlanıyoruz. Databasemizi seçiyoruz ve karşımıza database tabloları geliyor. Üstteki resimde de görebileceğiniz gibi wp_users tablosuna giriyoruz. Bu tablo içerisinde kayıtlı olan kullanıcıları ayrıntılı olarak göreceksiniz.
2. resimde görebileceğiniz gibi şifresini değiştirmek istediğimiz tablonun ayrıntılarına giriyoruz. Bu ayrıntılar içerisinde seçtiğimiz kullanıcının MYSQL değerlerini göreceğiz. Şifre kısmına baktığınızda farklı ve karmaşık karakterler göreceksiniz. Bu kullanıcı şifresinin MD5 ile tekrar şifrelenmiş halidir. Yazacağımız yeni şifreyi MD5 olarak bu bölüme girmemiz gerekmekte.
İsterseniz bir MD5 genarator ile bir şifre belirleyip MD5 halini bu değerin yerine yazabilirsiniz. Fakat hiç gerek yok. Birçok kişi bilmiyor ama PhpMyAdmin’in zaten MD5 özelliği var 3. resime dikkatle bakarsanız şifremi normal olarak yazdım. Hemen sol tarafında MD5 ‘i seçtim. Bu sayede şifrenizi gidip abudik gubidik sitelere girip MD5’ini almanıza gerek kalmıyor. Siz şifrenizi normal olarak giriyorsunuz ve sol taraftan MD5’i seçiyorsunuz.
PhpMyAdmin otomatik olarak bu değeri MD5 ile şifreleyerek alacaktır. Bu sayede MD5 ile hiç uğraşmadan şifremizi yenilemiş olacağız. 3. resimdeki gibi yeni şifrenizi yazıp soldan MD5’i seçtikten sonra sağ aşağıdaki GİT butonuna basıyoruz ve işlemimizi bitiriyoruz. Şimdi WordPress sistemine yeni şifrenizle girebilirsiniz.
NOT: Bu işlemleri yaparken yanlış birşey yaparsanız datalarınıza zarar verebilirsiniz. Lütfen bu anlattıklarımı uygulamadan önce database yedeği alınız ve işlemleri gerçekleştiriniz. Yedek almadan veya yanlış yapılan işlemlerden dolayı sisteminize gelebilecek zararlardan dolayı sorumluluk kabul etmiyorum..!
sıklıkla yaptığım işlemlerden bir tanesi : )
İlk gördüğümde ben de “Ne gerek var?” demiştim ama 3-4 kez başıma geldi. Bazen adeta hayat kurtarıcı olabilir. Bu nedenle in bookmark…
eyvallah çok işime yaradı sağolasın 🙂