Nokia Lumia 520 İncelemesi

Lumia-520-onWindows Phone 8 işletim sistemi ile birlikte gelen Nokia Lumia serilerinden olan Lumia 520’yi son 1 aydır inceliyorum. Alt seviye ve ucuz bir akıllı telefon olarak karşımıza gelen Lumia 520 kendinden beklenilenin fazlasını verebiliyor.

Henüz akıllı telefonlara terfi etmemiş, uygun fiyatlı bir akıllı telefon arayanlar için ideal bir alternatif olacak olan Lumia 520 fiyatıyla da giriş seviyesi kullanıcılar için büyük bir avantaj sağlıyor.

Nokia, Lumia 920, 820, 720 ve 620 modelinden sonra, uygun fiyatlı giriş seviyesi Lumia 520 modeli ile karşımıza çıktı. Cep telefonu kullanan birçok kişi ve henüz akıllı telefona terfi etmemiş kişileri düşünürsek, Lumia 520 başlangıç için iyi bir seçenek olacaktır.

Farklı renklerle karşımıza gelen Lumia serilerinden olan Lumia 520’de bu avantajını sürdürüyor. Mavi, kırmızı, sarı ve beyaz renk seçenekleri sunan Lumia 520 modeli, tatlı bir tasarıma sahip.

Lumia-520-kutu   Lumia-520-kutu-Acilimi   Lumia-520-kutu-icerigi

Lumia 520’yi eliminize aldığınız zaman hafifliği ve avucumuza oturması ile dikkatinizi çekecektir. Ön kısımda standart Windows Phone 8 tuşlarını dokunmatik olarak görüyoruz. Önceki modellerde olduğu gibi sol kenarda herhangi bir tuş yok. Sağ kısımda yine standart bir hale gelen ses kısma / yükseltme, fotoğraf çekme ve açma / kapama tuşlarının konumlandırıldığını görüyoruz.

Arka kısmında ise plastik bir malzemeden yapılan kapak bulunduruyor. Bu kapağı açtığımız zaman pilimizi görmekteyiz. Lumia 520’de de pilimiz sökülebiliyor ve sim girişi ile micro sd hafıza kartı girişleri görülüyor.

Lumia-520-alt-micro-usb   Lumia-520-on   Lumia-520-on-capraz

Alt kısmına baktığımızda ise micro USB konumlandırmasını, üst kısımda ise her zamanki gibi 3,5mm kulaklık girişini görmekteyiz. Tuşlar basit ve kolay bir kullanım sağlıyor. Diğer Lumia 920, 820, 720 ve 620 modellerinde söylediğim gibi açma / kapama tuşuna avucunuzun içerisindeyken yanlışlıkla basma ihtimaliniz var. Yine de ekran kilidi olması bunun önüne geçmekte…

Lumia-520-son-yan   lumia-520-ust-kulaklik   Lumia-520-windows-phone-tuslari

Cihazın yapısı ve tasarımı oldukça şık ve elimize aldığımızda rahatlıkla avucumuzun içine alabiliyoruz. Yalnız cihazın gövdesi ve camında parmak izlerinizi görmeniz mümkün. Hele ki birçok kişi bu konuda bayağı bir hassasken bu durumu söylemeden geçmek istemedim.

Windows Phone 8 işletim sistemi başlangıç seviyesi bir donanıma sahip olan Lumia 520 üzerinde gayet stabil ve rahat bir şekilde çalışıyor. Herhangi bir tekleme veya takılma ile karşılaşmıyorsunuz.  Bazen internet kullanan uygulamalardan çıkış yaparken internet bağlantınız yavaş ise “sürdürülüyor” mesajı birkaç saniye ekranda kalabiliyor.

Lumia-520-yan-tuslar   Lumia-520-yan-tuslari   Lumia-520-yan-tuslari-bakis

Lumia 520 henüz akıllı telefonlara terfi etmemiş kişiler ya da uygun fiyatlı bir akıllı telefon isteyenler için büyük bir alternatif olacaktır.  Fiyatına göre performansı ve teknolojisi, benzer cihazlara göre avantaj sağlamakta…

Her zamanki gibi Windows Phone 8 işletim sistemi içerisinde Nokia’nın standart HERE harita ve navigasyon uygulaması ve bunun yanı sıra ücretsiz müzik servisini de görmekteyiz. Özellikle de Nokia’nın Here Maps ve Navigasyon uygulamalarını her zaman takdir etmişimdir. Offline olarak da çalışabilen bu uygulamalar sayesinde kaybolmak yok!

Lumia-520-arka-kapak-pil   Lumia-520-arka-kapak-alt   Lumia-520-arka-kapak

Lumia 520’nin ön yüzünde 4.0 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekranIPS panelli ve ekranını hassasiyetiyle dikkatinizi çekecektir. Başlangıç seviyesi bir telefon olmasına rağmen dokunmatik hassasiyeti gerçekten de ağabeyi 620, 720, 820 ve 920 modellerini aratmıyor.

Ekranı 800×480 piksel çözünürlüğünde ve Windows Phone 8 işletim sisteminde herhangi bir sorunla karşılaşmadan bize ideal bir görüntü sağlamakta. Donanımına baktığımız zaman Lumia 520 içinde Qualcomm Snapdragon S4 1.0 GHz işlemcisi olduğunu görüyoruz.

Lumia-520-arka-gorunum   Lumia-520-arka-kapak-microsd-sim   Lumia-520-arka-kisim

 

Lumia 520’nin, çift çekirdekli işlemcisi ile iyi bir performans gösterdiğini ve Windows Phone 8 için sıkı bir performans sağladığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Lumia 520 üzerinde 8 GB dahili hafıza bulunuyor. Dilerseniz kapağın altındaki microSD yuvasına bir hafıza kartı takarak bu kapasiteyi 64GB’a kadar artırabiliyorsunuz.

Arka kameraıs ise 5mp çözünürlüğünde. Ağabeyleri gibi sağlam bir fotoğraf kapasitesi sunmasa da giriş seviyesi cihazlar için ideal fotoğraflar çekebiliyor.  5MP’lik arka kamerası üzerinde otomatik odaklama, 4x dijital zoom gibi özellikler unutulmamış. Yalnız gece çekimleri için bir flaşı olmadığını da söylemek gerekiyor. Fotoğrafların yanı sıra HD video kaydı da yapabilen Lumia 520 piyasada KDV dahil, 600TL civarında satılıyor.

Hem fiyatı hem de işletim sistemindeki performansı ile rakiplerine göre avantaj sağlayacak olan Lumia 520’nin şarj süresi de oldukça iyi. Kısacası bir akıllı telefona terfi edecekseniz ve fiyat konusunda düşünceleriniz varsa, Lumia 520’yi kesinlikle tavsiye ederim.

“Nokia Lumia 520 İncelemesi” üzerine bir yorum

  1. Lumia 520, Windows Phone 8 işletim sistemini tanımak isteyenlerin telefonu. Ayrıca bu fiyattaki bir akıllı telefonunun IPS panele sahip olması gayet iyi. Oyun kısmında ise Adreno 305 ile güzel oyunlar oynanabilir (Tabii Ram’den kaynaklanan sıkıntı olmazsa 🙂 )

    Örnek olarak çekilmiş fotoğraflar olsaydı kamera konusunda daha net bir bilgi verebilirdi.Güzel bir inceleme olmuş.

    Yanıtla

Yorum yapın