Otobüste Kitap Okumak…

Zor iş be kardeşim. Otobüste kitap okuyanlara hep hayranlıkla bakmışımdır. Otobüste kitap okuyabilmek en çok istediğim şeylerden bir tanesi ve maalesef ki hiçbir zaman kitap okuyamadım. Defalarca denememe rağmen her seferinde midemin bulanmasıyla 2-3 satırdan sonra bırakmak zorunda kaldım.

Sebebini elbetteki sordum. Birkaç farklı doktora neden böyle bir şey olduğunu sorduğumda gözlerimdeki astigmat rahatsızlığından kaynaklandığı cevabını aldım.  Her gün 4-5 saatimi otobüste geçiriyorum. Bu müthiş vakit kaybını en iyi şekilde telafi etmek istesem bile maalesef ki kitap okuyamadan geçirmek zorunda kalıyorum.

Doğal olarak bilgisayar da kullanamıyorum. En güzeli cep telefonuma yüklediğim filmleri izlemek.  Kulaklığı takıp ya film izliyorum yada Şebnem Ferah’ın o güzel sesine kendimi bırakıp uyuya kalıyorum.

Ne güzel şeydir otobüste kitap okumak… Maalesef ki bu güzel zevki tadamıyorum…

“Otobüste Kitap Okumak…” üzerine 16 yorum

  1. Bende bu konuda sıkıntı yaşıyorum kitap okuyamam başımı eğemem pc le hiç uğraşamam 🙂 hemen dünyanın etrafında ben dönüyormuşum gibi hissediyorum :):) mp3 veya cep telefonlarıyla uzun yolculukarı böyle geçiriyorum.

    Yanıtla
  2. Benim dikkatim dağılıyor otobüste ya da kalabalık yerlerde okuyamıyorum…
    Sukunette ve gariptir ki loş ışıkta, gözlerimi bozmak istercesine saatlerce okuyabiliyorum ama…

    Yanıtla
  3. 😯 evet. ben de yılmaz gibiyim. sakin, kafama uygun yer daha rahat oluyor. ışık meseleseine gelince ne karanlık ne de aydınlık şekilde daha huzurlu oluyor.

    Yanıtla
  4. Sebebi astigmat rahatsızlığınız olabilir ama, astigmat olmayanlar da bu problemi yaşıyor. Bu bilinen bir problem. Ben akrobasi yapan bir uçakta bile rahasızlık hissetmezken, sıradan bir otobüs yolculuğunda uzun süre kitap okuyamıyorum örneğin.
    Belirtiler deniz yolculuklarında yaşanabilecek mide bulantısı – baş ağrısı belirtilerine çok benziyor

    Yanıtla
  5. Bende eskiden okuyamazdım. İlk başlarda gazte okumaya başladım; yazıları daha büyük ve resimler ile kendine çekiyordu beni, sonra gazete içeriklerinin çok fazla birbirinin tekrarı olması beni sıktı. Kitap okumaya başladım. İlk önce akıcı kitapları yani ormanları tercih ettim ve sonrasında bir çok kitap okudum otobüste. Eğer yolculuğunuz uzun(500 T yolcusu) ve oturma imkanınız var hiç kaçırmayın derim. Ben yüzlerce ktiap bitirdim otobüste.

    Yanıtla
  6. Bemde kitap okuma aşkıyla yaşayan biriyim. Hele otobüste okumak daha güzel ama 3 sayfadan sonraki okuduklarımı hatırlamıyorum. Çünkü uykuya yenik düşünüyorum.. Bu arada otobüsteki uykuda çok tatlıdır.

    Yanıtla
  7. Dostum kindle ve turevlerini dene, cozunurlukleri sayfadan cok daha fazla oldugundan problem yasamadan okuyabilirsin. Arkadasinda falan varsa dene derim 🙂

    Yanıtla
  8. aynen bende öyleyim gözlerde sağlam 🙂 orta kulaktaki denge merkezi ile alakalı diye biliyorum bazı insanlar daha hassas diğer sebepler ise sigar kokusu varsa egzoz kokusu motordan gelen yüksek desibelli ses. Uzun otobüs yolculuklarında mide bulantısında master yapmış biri olarak benim bulgularım bunlar.

    Yanıtla
  9. Kitap okuma tadını vermez ama bazı kitapların sesli sürümleri var onları deneyebilirsin.
    Ya da ilgilendiğin bir konudaki podcastleri dinleyebilirsin.

    Yanıtla
  10. merhaba siteniz çok hoş tex link reklam vermek istiyorum ücreti maileme gönderirmisinz?

    Yanıtla
  11. Merhaba,
    Bence taşıtlarda kitap okunması özenilecek bir durum değil; hata yadırganmalı. Taşıt okul yoluna giden öğrenci servisi olursa hadi bir derece anlarım. Diğer toplu taşıtlarda kitap okumanın anlamını anlamıyorum. Peygamberimize vahiy olarak ‘OKU’ emri geldiğinde okunacak bir kitap bulunmuyordu.Kendimizi kitapların arasında kaybedersek; başka okumalardan yoksun kalma olasılığımız artar. Bilgimizi günlük hayatımıza yansıtmalıyız. Taşıtlarda çevreyi, insanları okumalıyız. Aksi halde Suriye’yi, Irak’ı daha pek çok yeri perperişan eden okuma bilmeyen cahil batılıların durumuna düşeriz. Okuma, emri insanlığa inmiştir ama anlamı sadece basılı olan , ne amaçla yazıldığını bilmeden okumak değildir. Her kitap okunmaya değmez. Faydalı olan seçilebilmeli; bunun için de okumayı bilmek gerek. Esen Kalın.

    Yanıtla

Yorum yapın