Dünyanın en çok oynanan oyunu League of Legends’in yapımcısı Riot Games, gerçekleştirdiği oyun segmentasyonu araştırmasıyla Türk oyun severlerin alışkanlıklarına ışık tutuyor.
Araştırmaya göre oyuncuların yüzde 31’i oyunlardaki yeni bölümler, yeni karakterler ve bunların özellikleri için para ödemekten kaçınmıyor.
Dünyanın en çok oynanan PC oyunu League of Legends’in üreticisi Riot Games, Türkiye’deki oyun segmentasyonunu incelemek amacıyla kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden, farklı sosyo-ekonomik düzeylere sahip olan 16-35 yaş arasındaki 988 erkek PC oyuncusu arasında internet üzerinden yapılan araştırmaya göre oyuncuların büyük bir bölümü oynadıkları oyunlara yeni özellikler katmayı seviyor ve bu özellikler için para harcamayı seviyor. Oyuncuların en çok önem verdiği üç kriterin ise sırasıyla güven, makul fiyat ve yapımcı desteği olduğu ifade ediliyor.
Yalnız kurtlar oyunlardan daha fazlasını bekliyor ve bunun için para harcıyor
Türkiye’deki oyun segmentasyonuna göre yüzde 31 olan en fazla pay “yalnız kurtlar” adındaki kategoriye ait. Eğitimli ve yüksek sosyo-ekonomik düzeye sahip olan yalnız kurtlar kullanıcı grubu, yeni karakterler, bu karakterler için ekstra özellikler ve yeni bölümler için para ödemekten kaçınmıyor. Satın alabilirlik düzeyi olarak en yüksek seviyeye sahip olan bu grup oyun konusunda seçici değil ancak oyunlar konusunda web sitelerini, forumları ve oyun bloglarını takip ediyor. Çoğunlukla evdeki bilgisayarlarından oyun oynamayı tercih eden yalnız kurtların oyunlarda yeni arkadaşlar edinerek sosyalleşmekten yana olduğu ise söylenemez.
Alım gücü yüksek olan kesim güven ve uygun fiyat bekliyor!
Haftada ortalama 4,5 saat online oyun oynayan yalnız kurtlar, 2,5 saat offline oyun oynuyor. Bu grup yüzde 83 oranında PC platformunu tercih ediyor ancak oynadıkları oyunları tabletlerde ve oyun konsollarında da bulabilmek istiyor. Yapımcı şirketlerden beklentileri ise oyuncularına destek sağlayarak güven vermeleri, oyunlar ve oyunlardaki ekstra özelliklerin fiyatlarını makul düzeyde tutmaları.