Son iki haftadır keyifli vakit geçirdiğim, TV izlemenin bana ne kadar zevkli olabileceğini farklı bir deneyimle yaşatan Panasonic TX-L47DT50 modelini inceliyorum.
LCD ve Plazma pazarında Samsung, LG ve Philips gibi devlerden biri olan Panasonic, TX-L47DT50 modeli ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Böyle bir canavarla (beni cezbeden teknolojik cihazlara her zaman canavar derim) vakit geçirmek gerçekten de deneyimlenmesi gereken bir duygu!
Panasonic, yüksek görüntü kalitesi ile inceliği birleştiren TX-L47DT50 modelinde IPS Led LCD televizyonlar için hem internet kullanımını hem de multimedya kullanımını bir adım daha öteye götürmüş.
Evim biraz ufak olduğu için TX-L47DT50’yi duvara montaj ettirdim. Açıkçası iyi de yapmışım. Yaklaşık 3-4 metre mesafe ile müthiş bir görüntü sağlıyor. Renkler hiç olmadığı kadar canlı ve televizyondan internet kullanımı hiç olmadığı kadar rahat…
Panasonic TX-L47DT50’yi ilk açtığımızda scart kablosu, garanti ve diğer belgeler, uzaktan kumanda ve ayak aparatı kutu içeriği olarak karşımıza geliyor.
Kumandasında ilk dikkatimi çeken sol üst kısımdaki aydınlatma düğmesi oldu. Bu düğme sayesinde karanlıkta dahi rahatlıkla tuşları görebiliyorsunuz. Aynı zamanda çok büyük bir kumanda olduğunun altını çizmek isterim. Küçücük bir kumanda içinde minicik tuşları aramak zorunda değilsiniz.
Panasonic TX-L47DT50’ye ilk baktığınız zaman inceliği dikkatinizi çekecektir. Kenarları ise piyasadaki LCD TV’lerden daha tatlı bir şekilde dizayn edilmiş. Etrafını çerçeveleyen alüminyum çerçeveler TX-L47DT50 tasarımına ayrı bir estetik katıyor.
LCD televizyonlarda en çok dikkatimi çeken kenarlar olmuştur!
Bu kenarlar bazı cihazlarda o kadar çirkin durur ki binlerce lira verip aldığınız o televizyonun tasarımını gerçekten de bozuyorlar! Panasonic TX-L47DT50’de ise alüminyum çerçeveler sayesinde tasarım çok daha zarif duruyor.
Alt kısmına montajlanmış şeffaf şerit ise, tasarımı bütünleyen bir yapıya sahip. Bu şeffaf alt şerit üzerinde tam orta kısımda Panasonic logosunu görüyoruz. Cihazı çalıştırdığımız zaman orta kısımdaki Panasonic logosu aydınlanıyor. Sağ ve sol tarafta ise uzaktan kumanda algılayıcıları bulunuyor. Taşıma ayağı ise yine gövdesini çeviren çerçevelerle aynı tasarıma sahip alüminyum bir yapıdan oluşuyor.
İlk bakışta en çok dikkatimi çeken Panasonic TX-L47DT50’nin tasarım olarak inceliği, hafifliği ve bu şeffaf şerit olduğunu söyleyebilirim. Kalınlığına dikkat çekmek istiyorum çünkü Panasonic TX-L47DT50 2.7cm kalınlığında! 47 inçlik bir televizyona göre de rahatlıkla taşınabiliyor.
Görüntü açısı da televizyonlar için dikkat edilmesi gereken bir unsur. Panasonic TX-L47DT50E’nin 178 derecelik bir görüş açısına sahip olması, yanda oturan izleyiciler için de büyük bir avantaj sağlıyor. Çektiğim fotoğraflardan da bunu az da olsa görebilirsiniz.
Panasonic TX-L47DT50 televizyonumuzun arka kısmına baktığımızda bu incecik TV’nin arkasındaki detayları görüyoruz. İçerisinde dahili Wi-fi adaptörü olan Panasonic TX-L47DT50’nin sağ kısımda arkada gizlenmiş olan aç / kapa, kanal değiştir ve ses tuşları olan kumanda paneli görülüyor. Sol kısmın arkasına baktığımızda ise SD hafıza kartı yuvası, 3 adet USB girişi (2.0), 4 adet HDMI girişi (v 1.4), kulaklık çıkışı, common interface girişi, ethernet bağlantı girişi, uydu girişi (kendi içerisinde uydu alıcısı mevcut), analog anten girişi, dijital ses çıkışı, VGA girişi (PC bağlantısı için), RGB Video girişi ve Component girişleri için bir yuva görülüyor. (Bu girişe takacağımız bir aparatla diğer (ses, görüntü vs..) bağlantılarını takabiliyorsunuz)
Bu kadar çeşitli bağlantı girişinden sonra sanırım Panasonic’in bu müthiş canavar için eksik bir tarafı kalmadığını düşünüyorsunuzdur. Hele ki kendi içerisinde uydu alıcısı barındırması onu bir adım daha öne çıkarmakta. Yeni nesil televizyonların belki de en büyük özelliği bu olsa gerek?
İlk izlenimim olarak görüntü kalitesine hasta olacağınızı söyleyebilirim.
Panasonic TX-L47DT50 sizlere 47 inçlik müthiş bir görüntü kalitesi sunuyor. Sadece bir televizyon olarak da düşünmemek gerekiyor. Aynı zamanda iyi bir multimedya ve internet deneyimi de sunuyor.
Smart Viera ara yüzü ile rahat bir kullanım sunuyor. Kumanda üzerindeki tek bir tuşa basarak, Viera ara yüzüne ulaşabiliyorsunuz. Bu ara yüz içerisindeki internet dünyası Türkçe dil desteği ile karşımıza çıkıyor. Belki kumanda ile kullanıyoruz ama keyifli bir deneyim sağlayacaktır. Youtube, Facebook, Twitter gibi sosyal ağları da bu ara yüz içerisinde bulabiliyoruz. Aynı zamanda Viera mağazası içerisinde başka uygulamalar bularak televizyonumuza bu uygulamaları yükleyebilirsiniz.
Smart Viera ara yüzü ile ilk defa karşılaştıysanız biraz zorlanabilirsiniz. Aslında çok basit bir kullanımı var. Sadece kumandadaki üst kısımda yer alan yön tuşlarına alışmak gerekecek. Sonrasında çok kolay bir biçimde kullanabiliyoruz. Kısa bir süre içerisinde alışabilirsiniz.
Panasonic TX-L47DT50, bir akıllı televizyon olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal ağ hesaplarımızı kontrol edebiliyor, Skype ile görüşebiliyor, Google’da arama yapabiliyor, bir web sitesinde gezebiliyor, Youtube üzerinde 1080p bir videoyu açıp, internet bağlantısı sayesinde izleyebiliyoruz. Uygulama mağazasında kategorilendirilmiş olan oyun ve diğer yardımcı programlarla da televizyonumuzu internet dünyası için vazgeçilmez bir hale getirebiliyoruz. Kurmuş olduğumuz uygulamalar, Viera ara yüzü içerisinde küçük kutular halinde birer kısayol olarak karşımıza geliyor.
Kısacası bir televizyon değil, Panasonic TX-L47DT50 ile bir akıllı televizyon sahibi olabilirsiniz. Biraz da multimedya özelliklerinden bahsetmek isterim. Üzerindeki USB girişlerine bir flaş disk takıp, içerisindeki fotoğrafları görüntüleyebilir ya da videoları oynatabilirsiniz. Bunun yanı sıra fotoğraf makinenizdeki SD kartı çıkartıp, direk olarak televizyonumuza bağlayabiliyoruz.
Bu girişlerle film izlemek, müzik dinlemek ya da fotoğraf görüntülemek daha keyifli! Üstelik harici bir oynatıcıya ya da bir bilgisayara ihtiyacınız yok!
Bazı TV’lerde sınırlı internet var. Sadece Youtube, Facebook gibi belli başlı sitelere girilebiliyor. Bunda web browser var mı? Yani PC’den internete girer gibi girebiliyor muyuz? Chrome kullanılabiliyor mu? Bookmarkları taşımak güzel olurdu…
Evet, incelememin devamında http://www.teakolik.com/panasonic-47inc-tx-l47dt50e-incelemesi-2/ okuyabilirsiniz. Ayrıca teakolik.com adresini açarak çektiğim bir fotoğraf ve Google araması da mevcut.