Evet, 47 inçlik Panasonic TX-L47DT50E incelemesine devam ediyoruz. Ses kalitesine de bayıldığımı söylemek isterim. Panasonic TX-L47DT50 ile birlikte incelemem için gönderilen SC-BTT490 FULL HD 3D Blu-ray Disc Ev Sinema Sistemi kadar olmasa da iyi bir ses kalitesine sahip olduğunu söyleyebilirim.
Edge Led arka aydınlatmalı LCD paneli çizilmelere karşı dayanıklı parlak cam teknolojisi ile donatılmış. 3D görüntü performansı ise oldukça iyi! Aynı zamanda 2D görüntüleri 3D görüntüye çevirebilme özelliğine de sahip. 3D televizyonlardaki en önemli sorun görüntülerdeki parlaklık ve aksiyon sahnelerindeki karanlık geçişlerdir. Panasonic TX-L47DT50 hem aksiyon sahnelerinde iyi bir performans sağlıyor, hem de parlaklık sorununun üstesinden başarı ile kalkabiliyor.
3D keyfini hem 2D-3D çeviri olarak hem de gerçek 3D olarak yaşayabilirsiniz. Renkler hiç olmadığı kadar doygun ve kaliteli parlaklık konusunda da oldukça iyi bir görüntü sağlıyor. Panasonic TX-L47DT50 ile hareketli görüntüler izlerken geçiş aralıklarını başarıyla sağlarken hareket tanımlama özelliği ile de yüksek kalitedeki videolar ve aksiyon sahneleri müthiş bir deneyim ve gerçek bir görüntü sağlıyor.
İnternet tarayıcısında ilk baktığım şey ise HTML 5 destekleyip desteklemediği oldu! Kendi internet sayfam da dâhil birçok web sitesinde sorunsuz olarak sörf yapabildiğim Panasonic TX-L47DT50, HTML 5.0 destekli tarayıcısı ile internet deneyiminizi sorunsuz olarak yaşatabiliyor.
Tabi ki DLNA desteğinin yanı sıra, USB bir disk üzerine kayıt yapabildiğini de söylemeden geçemeyeceğim. USB üzerinden bağlayacağınız bir diski kurulum ayarlarından televizyonunuza eklediğiniz zaman istediğiniz programı tek bir tuşa basarak 180 dakikaya kadar kayıt yapabiliyorsunuz!
Bir de iç networküm üzerinde Seagate 3TB’lık bir diskim var. Viera Medya oynatıcısının bu diski görüp, içerisindeki medyaları da oynatabildiği dikkatimden kaçmadı. Yani illa ki USB / SD bağlantısına gerek yok. Bir medya diski üzerinden de Wifi ile erişim sağlayabiliyor.
Sonuç olarak iyi bir görüntü sağladığınız ve bir televizyondan öteye geçtiğinin altını çizmek isterim. Hem multimedya özellikleri, içerisinde bir uydu alıcı barındırması, 3D görüntü teknolojisi, tasarımı ve diğer özellikleri ile dikkatinizi çekecektir. İçerisindeki Viera Connect ara yüzü sayesinde de internet dünyasından ayrı kalmıyorsunuz.
Hatta Skype’dan tutun da Youtube ve Facebook’a kadar birçok uygulama tek bir tuş ile Viera Connect içerisinde bizleri bekliyor. Skype demişken ufak bir hatırlatma daha yapmak isterim. Televizyon izlerken Skype arka planda çalışıyor. Bir arama geldiğinde arama geldiğini ekran üzerinden bize gösterebiliyor.
Peki televizyonunuzu cep telefonunuzdan kontrol etmek ister miydiniz? İlk olarak test ettiğim bu özellik ayrı bir keyif verdi. İç network üzerinde Android market, IOS market ya da Windows market üzerinden temin edebileceğiniz uygulamalar sayesinde telefonunuz bir kumanda haline gelebiliyor. Üstelik TV’yi görmesine de gerek yok. İç network üzerinde ip adresinden iletişim kurmakta ve kumanda üzerinde yapabileceğiniz her işlevi cep telefonunuzdan da kontrol edebiliyorsunuz.
Teknik Özellikleri;
Teleteks Tarayıcı: 1200P
Panel: IPS LED LCD
HDTV Görüntüleme Kapasitesi: 1080p, 1080i, 720p
Görüntü Modu: “Dinamik/Normal/Sinema/Gerçek Sinema/Oyun/Pro1/Pro2 (isfccc) ”
İzleme açısı: 178 derece
Panel sürücü: 1,600 Hz Arka ışık tarama
Uygulanabilir PC İmleri: XGA, WXGA, SXGA 60Hz, 1920 x 1080 (HDMI)
3D: Full HD 3D / 3D 24p Film gösterme/Pürüzsüz Film/2D – 3D Çevrim
Hoparlörler: Ön hoparlör (8 train hoparlör) x 2, Woofer (ø75 mm) x 1
Sound (Ses) Modu: Müzik/Konuşma/Kullanıcı – Virtual Surround (Sanal Çevre) V-Ses ProSurround 2.1
Dolby: Digital/DTS Dolby Digital Plus/DolbyPulse/DTS 2.0+Digital Out
HDMI Girişi: 4 adet
SD Kart Girişi: Var (SDXC)
USB Girişi: 2.0 3 adet
Kompozit Video Girişi AV2: CVBS Kablo adaptörü ile
Ses Girişi: (HDMI, PC, Composite, Component) RCA phono tip Kablo adaptörü ile x 1
PC Girişi: Mini D-sub 15-pin x 1
Kompozit Video Girişi: RCA phono tip Kablo adaptörü ile x 1
LAN: Port 1 adet
Dijital Ses Çıkışı: (Optik) 1
21-Pin Giriş/Çıkış AV1: AV Giriş/Çıkış, RGB Giriş, Q-Bağlantı Kablo adaptörü
Kulaklık jakı: 1 adet (yanda)
HbbTV: Var
Web Tarayıcı: Var
Sosyal Ağ TV: (Faceboook/Twitter) Var / TV izlerken Skype
DLNA: DMP/DMR
Kayıt: USB HDD / SD Kart Kaydı (USB HDD)
Kablosuz LAN Adaptörü: dahili
Medya Oynatıcı: Var (USB / SD Kart) – Network üzerindeki medya sunucularıne erişim var.
Desteklenen Formatlar: AVCHD 3D/Aşamalı, SD-VIDEO/MotionJPEG (Lumix)/DivXPlusHD/WMV/MKV/AVI/MP4/MOV, MP3/AAC/WMA Pro/FLAC, JPEG/MPO
Görülebilir Ekran Boyutu: (diyagonal) 119 cm/47 inç
Ekran Çözünürlüğü: 1,920 (G) x 1,080 (Y)
Boyutlar: Ayaksız – 1,067 x 631 x 27 mm / Ayaklı – 1,067 x 677 x 265 mm
Ağırlık: Ayaksız 13.0 kg / Ayaklı 17.0 kg
Döner Açı: ±15°
Bu kadar özelliğinden bahsettik, başarılı olduğunu söyledik bir de fiyatını merak edenler için 4000TL’yi gözden çıkarmaları gerektiğini söylemek isterim. Aslında fiyat konusunda da 4binTL’nin altına inebilirseler rakiplerine sıkıntı dolu günler yaşatabilirler.
Elbette ki özelliklerini tek tek saymaya kalksak sayfalar dolusu doküman oluşur. Buradan sizlere izlenimlerimi ve dikkatimi çeken özelliklerini aktarmak istedim. Umarım sizler de bu canavarla keyifli vakit geçirirsiniz. Ben bu kadar deneyimden Panasonic’i geriye gönderip, eski televizyonumun yüzüne bakmak zorunda kalacağım için kara kara düşünüyorum 🙂
Geri göndermesem mi acaba? 🙂
ses kalitesi için söyledikleriniz tamamen hayal ürünü..ses kalitesi yetersiz ve anlaşılması zor.diğer 5+1 ler ilede uyum sorunu var.panasonic tr ise tamamen kalitesiz bir hizmet veriyor.sattık bitti mantığı var.