Sony Ericsson Xperia Arc İnceleme -2

Merhaba arkadaşlar Xperia Arc ile sosyal ağlarımı ve internet dünyamı bütünleştirmiş bir halde testlerime devam ediyorum.  Önceki yazımda siz değerli okuyucularıma Arc hakkında bir ön izleme sunmaya çalışmıştım. Bugün ise sizlere önemli gördüğüm noktalardan bahsederek Arc’ı ayrıntılı olarak inceleyeceğim.

Sony Ericsson Xperia Arc adından da anlaşılabileceği gibi eğimli bir kasaya sahip. Xperia Arc 8,7mm kalınlığında cihazın ekranı ise tüm yüzeyi neredeyse kapayacak kadar büyük 854×480 piksel FWVGA çözünürlüğündeki ekranı 4,2 inç kapasitif dokunmatik özelliğine sahip. Sony Ericsson Xperia Arc üzerindeki ekranda çizilmelere karşı özel bir cam kullanıldığını da belirtmek isterim. Görüntü kalitesi ise Sony’den geliyor.  Bravia Engine Mobile teknolojisi ile donatılmış ekran teknolojisi cihazı farkı kılan özelliklerden bir tanesi.

Xperia Arc’da 1Ghz’lik Qualcom işlemci kullanılmış. Rakiplerine baktığımda ise gerçekten de olması gereken minimum değer yakalanmış durumda. Ayrıca Xperia Arc’da 512MB Ram var. Android 2.3.2 işletim sistemi ile gelen Sony Ericsson Xperia Arc’ın 2.3.3 için bir updatesi çıkartılmış durumda.  En son updateyi yaptığınız zaman cihazın pil ömrüne etki ettiğini de söylemek isterim.

Arc üzerinde tek kamera var.  Sony Exmor R sensörlü 8Mp’lik kamerası 720p HD video çekebilme özelliğine sahip. Yalnızca 3G görüntülü görüşme ön kamerası olmadığını belirtmek isterim. Gerçi benim için sorun değil. Görüntülü görüşmeyi kullanmıyorum. Eğer siz de böyle bir ihtiyaç hissetmiyorsanız ön kamerayı negatif olarak görmeyeceksinizdir.

Xperia Arc’ın1500mAh bataryası ise bir günlük kullanımda yeterli kadar güç sunabilmekte.  Cihaz ile evde ve iş yerimde Wifi özelliğini açıp 3G iletişimini kapattığım zaman ve otobüste Wifi kapatıp 3G’yi açtığımda 1,5 gün kadar Arc’ı kullanabildim. Piyasadaki iPhone da dahil birçok cihaza bakarsanız 1 gün bile 3G, Wifi açık pil ömrünün yetmediğini göreceksiniz. Xperia Arc ise hem tasarruflu ekranı hem de 1500mAh’lik bataryası size 1 gün boyunca yeterli gelecektir.

Hemen hemen birçok kişi pil ömrünü 3G ve Wifi iletişimin çok fazla yediğini düşünür. Aslında pili en çok tüketen en büyük etken cihaz üzerindeki ekrandır. Hele ki Arc gibi kocaman bir ekrana sahipseniz pil konusunda tasarruf yapmak zor olacaktır.  Fakat Arc’ın minimum enerji kullanan ekran teknolojisi ile Android’in ekran tasarrufu sağlayan ışık ayarını yaparsanız size yeterli bir düzeyde pil tasarrufu sağlayacaktır.

Xperia Arc’ın 4.2 inch büyüklüğündeki ekranı cihaz kapalı durumda iken tamamen siyah bir renge bürünüyor.  Bu da Xperia Arc’a ayrı bir hava katmış.  Birçok cihaz kapandığı zaman ekran tam siyaha dönmez gri gibi bir tonda kalır. Kısacası kasası ile müthiş bir uyum sağlanmış. Fakat cihazın ekranında Amoled teknolojisi kullanılmadığını da belirtmek isterim. Özelliklede çapraz olarak belirli açı ile ekrana baktığınız zaman renkler ve ışık biraz soluk durabiliyor.

Xperia Arc’ın 854×480 olan ekranı, cihazın sahip olduğu Mobile Bravia Engine sayesinde “Reality Display” özelliği sağlamakta. Mobile Bravia Engine özelliği video izlerken veya resimlere bakarken farkını ortaya koyabilmekte.

Sony Ericsson Xperia Arc İnceleme -3

 

“Sony Ericsson Xperia Arc İnceleme -2” üzerine 3 yorum

    • Selamlar,

      Sony Ericsson Türkiye sitesinde

      GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 bekleme 6 saat 55 dak. konuşma 430 saat
      UMTS/HSPA 800/850/1900/2100 bekleme 7 saat konuşma 400 saat
      UMTS/HSPA 900/2100 Bekleme 7 saat konuşma 400 saat

      olarak belirtilmiş.

      Yanıtla
  1. ya arkadaşım bu 3g yi etkinleştirmek için ayrı bi ayar varmı :S sadece ağ ayarlarından açsam yeterli mi ?

    Yanıtla

Yorum yapın